Intern mail i LA: Vi er selv skyld i Nye Borgerlige

Folketingsmedlem Henrik Dahl fra Liberal Alliance mente, at partiets dårligt gennemtænkte udlændingepolitik var skyld i, at Nye Borgerlige overhovedet eksisterer, viser intern mail

Arkivfoto: Aleksander Klug
Arkivfoto: Aleksander Klug

Lige nu ligger Nye Borgerlige til at få flere stemmer end Liberal Alliance, og konkurrencen om de blå stemmer kan LA’erne takke deres egen ’slappe’ udlændingepolitik for.

Det skrev Liberal Alliances medlem af Folketinget Henrik Dahl til den tidligere ledelse i partiet, viser en mail fra 25. november 2017.

’Efter valget i 2015 udsendte Pernille Vermund følere i forhold til at melde sig ind i LA. Vores slappe og dårligt gennemtænkte udlændinge- og integrationspolitik afskrækkede hende imidlertid, og i stedet stiftede hun Nye Borgerlige,’ skriver sociologen Henrik Dahl.

’Man kan således uden at overdrive sige, at LA har skabt Nye Borgerlige,’ slår den daværende uddannelsesordfører fast.

I stedet burde Liberal Alliance have haft en anden udlændingepolitik.

’Havde vi haft en begavet og gennemtænkt, liberal politik, der rettede sig mod at forsvare vores samfundsmodel og vores livsform, ville Nye Borgerlige efter al sandsynlighed slet ikke have eksisteret,’ skrev Henrik Dahl i november 2017.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Henrik Dahl.

Målingen 4. juni er fra Ritzau Index, der er et gennemsnit af fem politiske målings-institutter: Voxmeter, Epinion, Gallup, Greens og Norstat.

Folkeflugt fra LA: Se listen  

Strammere i dag
Partileder Alex Vanopslagh har mulighed for at give et skriftlig svar, men vil ikke ’kloge’ sig på mails i den tidligere ledelse.

’Det samme gælder, om LA’s udlændingepolitik er en del af Nye Borgerliges eksistensberettigelse. Det vil jeg lade være op til Nye Borgerlige at vurdere,’ skriver Alex Vanopslagh.

’Men Liberal Alliance har fået en strammere udlændingepolitik siden jeg tiltrådte. Det er blandt andet også markeret ved, at det i dag er Henrik Dahl, der er vores udlændingeordfører. Og i min optik er han den bedste, partiet nogensinde har haft,’ skriver LA-lederen.

Pernille Vermund har ikke ønsket at kommentere den interne LA-mail.