Internationalt center til Danmark: Kan give 400-500 jobs

Det internationale center kan på sigt føre til mellem 400 og 500 nye jobs i Danmark, vurderer minister

Følg Politik

Danmark får et internationalt videns- og forskningscenter om antibiotika-resistens. Det kan betyde flere hundrede nye arbejdspladser.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er i Seattle i USA for at underskrive aftalen om centret, der har fået det foreløbige navn The International Centre for Interdisciplinary Solutions on AMR.

- Antibiotika-resistens er en af de største trusler mod folkesundheden. Allerede i dag dør omkring 33.000 europæerne hvert år af infektioner med bakterier, der har udviklet resistens mod antibiotika, siger Ellen Trane Nørby.

- Den udvikling skal vi have vendt gennem et internationalt samarbejde. Derfor er jeg meget glad for og stolt over, at Danmark nu bliver centrum for et stort, nyt internationalt videns– og forskningscenter, der skal arbejde med af finde de nye, konkrete løsninger på et område, hvor Danmark er et foregangsland.

Underskrivelsen kommer efter længere tids drøftelser med blandt andet Verdensbanken om, hvor centret skulle placeres.

Det får til opgave at have overblik over viden om antibiotika-resistens og rådgive særligt lav- og mellemindkomst-lande om bekæmpelse af resistens.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind