Interne tæsk til Støjberg: Jeg er ikke den eneste

Jacob Jensen er utilfreds med Inger Støjbergs angreb på fastende muslimer. Flere i Folketingsgruppen bakker ham op, siger han

Inegr Støjbergs seneste udfald mod muslimer falder i skidt jord hos Venstre-partifælle. Arkivfoto: Jens Dresling
Inegr Støjbergs seneste udfald mod muslimer falder i skidt jord hos Venstre-partifælle. Arkivfoto: Jens Dresling

Den hårde tone fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) over for landets fastende muslimer møder modstand fra hendes egne rækker i Venstres Folketingsgruppe.

'Måske vi politikere skulle koncentrere os om at løse de virkelige problemer først...'

Sådan slutter en Facebook-opdatering fra MF Jacob Jensen, hvor han tager afstand fra sin partifælles seneste udfald mod landets muslimer.

I et indlæg i BT advarede ministeren om, at udmattede fastende muslimer kunne udgøre en fare i samfundet i forbindelse med højtiden ramadanen, hvor muslimer ikke spiser fast føde i døgnets lyse timer.

Indlægget har høstet løftede øjenbryn, fordi Inger Støjberg bl.a. peger på trætte buschauffører som et konkret problem. Men hertil har busselskabet Arriva understreget, at de ikke anser ramadanen for et udgøre en fare. Faktisk har selskabet, som har mange muslimer ansat, aldrig oplevet nogen problemer i forbindelse med den muslimske tradition.

'Tror vist, det er noget med at påpege et teoretisk problem, som tilsyneladende er ikke-eksisterende, i hvert fald hvis man skal tro Arriva, hvor ca. halvdelen af buschaufførerne er muslimer. Her finder man praktiske løsninger blandt medarbejderne uden politisk indblanding', påpeger Jacob Jensen videre i sin opdatering.

Over for Ekstra Bladet påpeger Jacob Jensen, at hans opdatering møder opbakning fra flere andre medlemmer af Venstres Folketingsgruppe.

- Jeg har behov for at sige, at der er nogle nuancer på det synspunkt - også i Venstres folketingsgruppe. Det er de meldinger, jeg har fået.

- Udtaler du dig som en slags talsperson for en gruppe i partiet?

- Nej, jeg udtaler mig på baggrund af mine egne synspunkter. Men jeg har selvfølgelig fået nogle reaktioner. Jeg er ikke den eneste, der har den opfattelse, siger han.

Hva' så med julefrokosten
Inger Støjberg argumenterer i sit indlæg for, at fastende muslimer bør holde ferie i ramadanen. Men det afviser Jacob Jensen som utidig indblanding i den enkeltes planlægning af sit liv.

- Hvad så i juleperioden, hvor vi er ret mange danskere, der går til julefrokost? Der kan man vel også argumentere for, at vi er ret mange danskere, der er ret tunge i hovedet dagen efter.

- Eller folk på slankekure, hvor de indtager juice i dagevis, skal de også pålægges feriepåbud?

- Uden at forholde mig til alle de pointer, så er dét lige præcis pointen med mit indlæg, at det er ting, man individuelt skal håndtere på sin arbejdsplads med sin arbejdsgiver.

Jacob Jensen i Folketingssalen. Arkivfoto: Jens Dresling
Jacob Jensen i Folketingssalen. Arkivfoto: Jens Dresling

- Bertel Haarder sagde engang, der er en grænse for politik. Det synes jeg, vi skal skrive os bag øret, at det er der.

- Jeg synes, man skal holde principperne lidt højere, når det gælder noget så velfungerende som det danske arbejdsmarked.

- Synes du, Støjberg bidrager til integrationen?

- Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Det er en individuel vurdering.

- Jeg spurgte dig. Synes du hun er værdig som integrationsminister?

- Det synes jeg da, hun er. Jeg synes bare, hun er lidt for langt fremme i at sætte en debat.

En kendt sag
Over for DR forsvarer Venstres gruppeformand, Karen Ellemann, Inger Støjberg.

- Det er jo en kendt sag, at Inger Støjbergs måde at tale om tingene på kan være meget skarpvinklet, og derfor er jeg ikke overrasket over, at der er visse af mine partifæller, som så reagerer, siger Karen Ellemann.

629 kommentarer
Vis kommentarer