Iskold luft mellem socialdemokrater og radikale i Eritrea-sag

ERITREA-SAG: Gruppeformands udtalelser må stå for egen regning, siger Socialdemokraternes Troels Ravn

Camilla Hersom er endt i skarp ordveksling med Socialdemokraterne. Her modtager hun en pakker af Lars Løkke indeholdende et par rulle skøjter til hendes 5-årige datter.  (Foto: Polfoto)
Camilla Hersom er endt i skarp ordveksling med Socialdemokraterne. Her modtager hun en pakker af Lars Løkke indeholdende et par rulle skøjter til hendes 5-årige datter. (Foto: Polfoto)

Den verserende sag om flygtninge fra Eritrea får det til at slår revner mellem regeringspartierne Socialdemokraterne og De Radikale.

Radikal gruppeformand Camilla Hersom udtaler nemlig til en række medier her til morgen, at ingen flygtninge fra Eritrea bør sendes ud af landet så længe, der ikke er fundet klart svar på, om en kontroversiel rapport er til at stole på.

- Når der er så stor kritik af den rapport lige nu, og når justitsministeren har sat en undersøgelse i gang, hvilket hun har helt ret i at gøre, er det klart, at ingen bliver sendt ud af landet med baggrund i rapporten, siger hun i en række medier.

Gratis omgang
Men den udtalelse giver ringe mening, påpeger Socialdemokraternes formand for udvalget for udlændinge og integration, Troels Ravn.

- Det er en overvejelse, som Camilla Hersom gerne må have. Men vi har ingen grund til at drage den rapport i mistillid, siger han til Ekstra Bladet.

Han påpeger, at det ikke er politikerne, der skal behandle ansøgninger om asyl. Heller ikke når det gælder de mindst 2.200 flygtninge fra Eritrea, som har søgt asyl alene i år.

- Der gælder armslængdeprincippet. Det gælder både i forhold til rapporter, og hvordan Flygtningenævnet vil anvende den, siger han.

Desuden er det underligt, at Camilla Hersom siger, som hun gør, fordi de eritreanske flygtninges sager tidligst vil blive færdigbehandlet til februar, påpeger Socialdemokraten.

Og til den tid har Mette Frederiksen for længst fremlagt resultatet af den redegørelse, hun som justitsminister har bedt om, forklarer han.

Troels Ravn minder om, at rapporten ventes klar allerede inden jul.

- Mener du, Camilla Hersom er ude i en gratis omgang?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det må du spørge Camilla Hersom om.

En selvfølgelighed
Den radikale politiker er gået på banen, fordi flere folk i hendes bagland har udtrykt bekymring for flygtningenes skæbne.

Over for Ekstra Bladet afviser Camilla Hersom, at hun har forsøgt at opstillet krav til behandlingen af flygtningenes sagsbehandling. Hun har blot forsøgt at berolige sit bagland.

- Det synes jeg, er naturligt, siger hun, og tilføjer:

- Jeg kan ikke blande mig i sagsbehandlingen.

- Det ligner ellers en gratis omgang, når du går ud og påpeger en selvfølgelighed. Der er jo ingen, der siger andet, end der er nogle spørgsmål, som skal afklares. Panikker du ikke her, bare fordi der er nogle stemmer i dit bagland, der er bekymret?

- Nej, det er svært at sige en selvfølgelighed, der samtidig er udtryk for panik.

- Hvorfor det?

- Jeg synes, det jeg siger er en konstatering af, hvordan det selvfølgelig må være, siger han.

Dansk politik Amnesty: Eritrea-rapport må ikke bruges i asylsager

Dansk politik Ny kilde kritiserer omstridt Eritrea-rapport

Politik Eritrea-flygtninge skriver under på fremtidig straf

 

1 af 2 Troels Ravn stiller sig undrende over for flere pointer fremsat af de radikales Camilla Hersom (Foto: Folketingets tv-kanal)
2 af 2 Camilla Hersom er endt i skarp ordveksling med Socialdemokraterne. Her modtager hun en pakker af Lars Løkke indeholdende et par rulle skøjter til hendes 5-årige datter. (Foto: Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer