Islams mægtige mand til Ekstra Bladet: Afskyelige terrorangreb

Egyptens stormufti i Ekstra Bladet: Tager skarpt afstand til terrorangrebet i København

Omar El-Hussein. Gerningsmanden fra de københavnske terrorskyderier. (Politifoto)
Omar El-Hussein. Gerningsmanden fra de københavnske terrorskyderier. (Politifoto)

I et opsigtsvækkende indlæg, som Ekstra Bladet i dag bringer, tager en af islams mægtigste religiøse overhoveder, stormuftien af Egypten, utvetydigt afstand fra terrorangrebene i Paris og København.

Det sker i et læserbrev, der er blevet bragt til veje i samarbejde med Egyptens ambassade i København.

Her kalder stormufti Shawki Allam de ’afskyelige angreb’ for en ’en fuldstændig krænkelse af islamisk lov og normer’ og forklarer, hvordan religiøse ekstremister har reduceret islam til ’overskæring af struber, brændende skoler, undertrykte kvinder og drab på religiøse minoriteter.’

Se også: Stormufti fordømmer gidselaktion

Se også: Stormufti fordømmer minaretforbud

Stormuftien af Egypten regnes for en af de fremmeste religiøse overhoveder i Islam og anses for at være i den absolutte top af religiøse autoriteter i den række af stormuftier, der repræsenterer muslimske lande verden over.

Den nuværende stormufti af Egypten, Shawki Allam, overtog posten fra sin forgænger Ali Gomaa i 2013, efter Gomaa havde siddet i ti år.

Stormuftien af Egypten har bl.a. magt til at udstede såkaldte fatwaer, retningslinjer for muslimer i forskellige spørgsmål, hvilket sker tusindvis af gange om året fra stormuftiens embede.

Læs indlægget fra stormufti Shawki Allam herunder:

67 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere