'Jeg vil hellere spankes af Løkke end i regering med DF'

Socialdemokratiske medlemmer gennem to, fem eller 10 år er ikke bekymrede for Mette Frederiksens håndsrækninger til DF, men der er grænser for den politiske flirt

- Jeg vil hellere spankes med en våd søndagsberlinger af Lars Løkke, end at se Socialdemokraterne sidde i regering med DF, siger det mangeårige medlem af Socialdemokratiet Elisabeth Bjerregaard. Foto: René Schütze
- Jeg vil hellere spankes med en våd søndagsberlinger af Lars Løkke, end at se Socialdemokraterne sidde i regering med DF, siger det mangeårige medlem af Socialdemokratiet Elisabeth Bjerregaard. Foto: René Schütze

Partiformand Mette Frederiksen (S) fik sendt en hilsen til Dansk Folkeparti fra talerstolen, da hun fredag åbnede Socialdemokratiets kongres i Aalborg.

- Jeg vælger at stole på, når I i dag siger, at I ikke lægger stemmer til at sænke topskatten, sagde Mette Frederiksen

Således blev rygterne om et 'spirende godt samarbejde' med DF endnu engang aktuelle, og det talte Ekstra Bladet med en håndfuld af de hundredevis af fremmødte socialdemokrater om.

Elisabeth Bjerregaard, medlem i næsten 10 år

 

- Jeg tænker, at jeg gerne vil samarbejde med DF. Og jeg vil særligt gerne gøre det, hvis det kan bidrage til, at vi får ført vores politik igennem, men jeg vil hellere spankes med en våd søndagsberlinger af Lars Løkke, end at se Socialdemokraterne sidde i regering med DF.

- Hvad er det, der er så slemt?

- Deres menneskesyn. Hende Cheanne (Nielsen red.), der står og siger, at de voldtager og slår ihjel, hvad er det for noget at sige om andre mennesker? Det menneskesyn kommer vi aldrig til at abonnere på i S. Og jeg husker tydeligt dengang, DF var ude og foreslå at afskaffe konfliktretten, og vi så Thulesen-Dahl spise flæsk inde på Vejlegården, og det minde står lysende klart. Vi kommer aldrig til at dele deres menneskesyn.

- Hun taler også om flygtninge, og at der er en grænse for, hvor mange der kan komme til landet. Hvis samarbejdet med DF skal betyde flere udlændingestramninger i fremtiden, hvad tænker du så?

- Jeg vil egentlig gerne samarbejde med DF, fordi der er mange særligt velfærdsområder som vi kan blive enige om. Og der handler det i virkeligheden om at hjælpe alle dem, som Løkke ikke vil hjælpe. Og hvis jeg kan hjælpe dem sammen med DF, så vil jeg gerne det.  

Jens Peder Møller, medlem i fem år

 

- Hvordan ville du have det, hvis dit parti besluttede sig for samarbejde med DF, og måske oveni købet strammede på udlændingeområdet?

- Jeg tror, der er den forskel på S og DF, at vi har et godt hjerte og holder hovedet koldt, og vi ville aldrig stramme for stramningens skyld. Jeg synes også at ideen om hjælp i nærområderne er en god idé, og selvfølgelig er der en grænse for, hvor mange flygtninge, vi kan tage.

- Har du altid haft det sådan, eller er det noget, der er kommet i takt med, at din formand siger det oftere og oftere?

- Nej, men jeg tror, at jeg altid har haft det sådan, at dem der vil det danske samfund, er velkomne. Og at vi modsat DF, gerne vil overholde konventionerne. Dem der kommer her, skal vi hjælpe, så de kan blive integreret samfundet.

Hannah Aurora Almstrup, medlem i to år

 

- Jeg synes, man skal passe på med at kalde det flirten, for jeg synes ikke, det er det, det er.

- Hvad er det så?

- Det er politik. Det er et spørgsmål om at holde sammen, og finde sammen om det, vi trods alt er enige om. Det skurrer mig ikke i ørerne, at hun nævner DF som et muligt samarbejdsparti.

- Hvad hvis samarbejdet betyder, at DF vil kræve, at S strammer mere på udlændingeområdet?

- Jeg er bare glad for, det ikke er mig, der skal forhandle det der på plads, for jeg kan sagtens se dilemmaet, men det bekymrer mig ikke. Sådan er politik jo.

Morgan Krüger, medlem i fem år

 

- Hvis vi kan få DF til at stemme for socialdemokratisk politik, så er det jo bare fremragende. Jeg ser det dog ikke som en håndsrækning fra os til fremover at føre DF’s politik, tværtimod.

- Og hvad hvis det så er det, der bliver krævet af jer i et eventuelt samarbejde?

- Jamen det kommer vi jo nok aldrig til at gå med til. Det er ret åbenlyst, og det synes jeg heller ikke, bliver sagt i talen.

- Der bliver talt om, at der er grænser for hvor mange flygtninge, vi kan tage imod. Synes du ikke, det lyder lidt i retning af at man vil efterkomme DF’s ønsker?

- Nej, det lyder ikke nyt for mig. Jeg synes, det ligger i tråd med det, som den politik partiet har kørt de sidste par år.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.