Annonce:
Annonce:

Jelved: DF tager ikke ansvar som et midterparti

Trods krav om V-S-DF samarbejde er DF ikke et midterparti, mener De Radikales ex-formand Marianne Jelved

Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkeparti er ikke et midterparti som Det Radikale Venstre. For DF vil ikke tage ansvar.

Det siger De Radikales tidligere formand Marianne Jelved ved De Radikales landsmøde på Hotel Nyborg Strand. Udmeldingen kommer, mens Dansk Folkeparti samtidig holder årsmøde i Herning.

- Det adskiller Kristian Thulesen Dahl og DF meget markant fra De Radikale, at de ikke kan finde ud af at tage ansvar. Vi har siden partiets start i 1905 stræbt efter at tage ansvar, siger Marianne Jelved.

Hun var De Radikales politiske leder under Poul Schlüters (K) KVR-regering i 80'erne og var økonomiminister i 90'ernes S-ledede regeringer under Poul Nyrup Rasmussen (S).

- Vi tager ansvar, når vi kan komme til det. Selv om det kan være svært, siger Marianne Jelved.

I 2015 ville DF ikke med i Lars Løkke Rasmussens (V) regering, selv om DF blev det største borgerlige parti, påpeger hun.

Annonce:

- DF påtager sig ikke det ansvar, som det er at sidde i regering. Her skal man fungere dag for dag både inden for og uden for Danmarks grænser, mener Marianne Jelved.

De Radikale peger på Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, som statsminister. Det fastslår partileder Morten Østergaard, som til gengæld kræver politiske indrømmelser.

Men partiet skal ikke pege på Mette Frederiksen før valget. Det mener Radikal Ungdoms (RU) formand, Victor Boysen.

- Vi skal gå til valg på radikal politik. Ikke på at gøre Mette Frederiksen til statsminister per automatik. Vi skal føre valgkamp på partiets værdier: Grøn klimapolitik. Human udlændingepolitik, siger Victor Boysen.

- Så må man se på valgnatten, hvilken statsministerkandidat der bedst imødekommer vores værdier. Det er svært at spå, om det bliver Mette Frederiksen eller Lars Løkke Rasmussen. Men vi skal holde kortene åbne.

Victor Boysen frygter et tæt samarbejde mellem V, S og DF, som vil holde De Radikale udenfor.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: