Jens Rohde: Måske skal radikale pege på borgerlig statsminister

Enfant terrible fortsætter: Den tidligere Venstre-politiker Jens Rohde (RV) åbner for, at Det Radikale Venstre bør pege på en borgerlig statsminister efter næste valg

Jens Rohde. (Foto: Stine Bidstrup)
Jens Rohde. (Foto: Stine Bidstrup)

Det er ikke en naturlov, at de radikale altid skal pege på Socialdemokraterne. Det mener medlem af Europa-Parlamentet for Det Radikale Venstre Jens Rohde, der tidligere på året skiftede fra Venstre. Dermed går han op imod sin egen partiformands støtte til Mette Frederiksen som statsministerkandidat.

I en Facebook-opdatering skriver han, at de radikale bør overveje at pege i blå retning efter et kommende valg.

'Næh, og vi skulle måske overveje at pege på en statsminister af borgerlig eller liberal observans næste gang. Værdipolitisk kan det jo være et fedt. Måske vi ovenikøbet kunne balancere den nuværende en smule ved ikke at overlade hele det blå danmark til Dansk Folkepartis styring, og samtidig kunne man sikre en socialliberal økonomisk politik. Det er vel ikke en naturlov, at radikale skal pege på en socialdemokrat', skriver Jens Rohde som reaktion på, at Morten Østergaard undrer sig over Socialdemokraterne, der har meldt sig klar til at skrotte den nuværende greencard-ordning, der giver adgang til opholdstilladelser i Danmark for højtuddannet arbejdskraft.

Det er første gang, at Jens Rohde gør sig bemærket i sit nye parti efter skiftet fra Venstre, hvor han de seneste år blev kendt som partiets enfant terrible samt en benhård kritiker af Lars Løkke Rasmussen under V-formandens 'tøjkrise', men især af Inger Støjbergs og resten af Venstres hårde kurs på udlændingeområdet. Det var også sidstnævnte, Jens Rohde gav som årsag, da han skiftede parti i Europa-Parlamentet.

Opfordringen til at overveje at pege på en borgerlig eller liberal statsministerkandidat fra Jens Rohde er samtidig den seneste spand grus i maskineriet på SR-samarbejdet. Både Nicolai Wammen og Dan Jørgensen (begge S) har de seneste to uger så småt åbnet for en ren S-regering uden deltagelse fra Morten Østergaards tropper.

Zenia Stampe og de Radikale er jo rabiate. Får de magt som de har agt, vil velfærdsamfundet bryde sammen under flygtningemasserne, mener Dan Jørgensen. Polfoto Dansk politik S sår tvivl om regeringssamarbejde med R: De er jo rabiate og helt på månen

Socialdemokraternes politiske ordfører Nicolai Wammen. (Foto: Pressebillede) Dansk politik Wammen: Et-parti-regering er en mulighed

Morten Østergaard nævnte selv for to uger siden, at de radikale i fremtiden gerne vil se andre bogstavkombinationer i spil, når der skal dannes regering i Danmark. Den radikale leder afviste dog at pege på andre statsministerkandidater end Mette Frederiksen.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra de radikales leder Morten Østergaard...

207 kommentarer
Vis kommentarer