Annonce:
Annonce:

Jens Rohde truer med at forlade de radikale

'Hvis man smider Ida Auken ud, gør man det samme med mig', skriver de radikales Jens Rohde på Facebook

Det radikale kaos tog fart med Morten Østergaards exit og udviklede sig hurtigt til direkte åben krig partimedlemmer imellem - få overblikket her. Video: Peter Breitenstein
Annonce:
Følg Politik

De radikales Jens Rohde stempler nu ind i partiets åbne opgør om håndtering af krænkelser.

Det sker i et alenlangt opslag på Facebook, der yder støtte til hans partifælle Ida Auken, som er røget i totterne på den nye politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, som hun hævder, har løjet om sin viden om krænkelser i partiet:

'Derfor siger jeg også hundrede procent ærligt, at hvis man smider Ida Auken ud eller marginaliserer hende, gør man det samme med mig', lyder det fra Jens Rohde, der ikke vil stille op til interviews.

Ida Auken har offentligt meldt ud, at hun for år tilbage personligt har fortalt Sofie Carsten Nielsen om en konkret episode, hvor Morten Østergaard opførte sig uterligt overfor en kvinde.

Det har Sofie Carsten Nielsen pure nægtet.

Annonce:

'Er Radikale Venstre en sekt?'
Som sagen står, er det påstand mod påstand. Men Jens Rohde stiller spørgsmålet 'Hvad nu, hvis Ida Auken har ret?'.

'Hvad nu hvis Ida Auken og Sofie Carsten Nielsen rent faktisk HAR talt om et upassende formandsmønster med hænder de forkerte steder flere gange? Er det så rimeligt at fælde en sådan dom over Ida Auken, fordi man har VEDTAGET, at hun ikke taler sandt eller blot vil en magtkamp, som nogle skriver', lyder det fra Rohde.

Sofie Carsten Nielsens troværdighed har ifølge Ekstra Bladets politiske kommentator taget skade - og det får konsekvenser, mener han. Foto/video: Philip Davali, Emil Helms, Miriam Dalsgaard, Folketinget TV

Dermed bæres der nyt brænde til det flammende bål i partiet, der ellers forsøgte at signalere enighed og fælles fodslag efter et møde blandt partiets byrådsmedlemmer i aftes.

Annonce:

'Dommen over Ida Auken rundt om i partiet synes nådesløs. Fra øverst til alle lag. Jeg går ud fra, at Radikale Venstre er et parti og ikke en sekt?! Vi har ikke ret. Vi har en holdning. Internt. Eksternt', tordner Rohde på Facebook.

Løgnen fælder
Den radikale folketingsgruppe strides ikke kun om håndteringen af krænkelses-sager på den forhenværende leder, Morten Østergaard.

Striden handler også om den politiske linje, hvor Martin Lidegaard - der er mere kompromis-søgende i forhold til regeringen - også forsøgte at overtage magten efter Østergaard.

Martin Lidegaard ville i kølvandet på Mortens Østergaards afgang og Sofie Carsten Nielsens overtagelse af formandsposten ikke tale grimt om sidstnævnte. Alligevel fik han i efterfølgende vending gjort det klart, at han mener, der er blevet lavet et 'cover-up'. Video: Ritzau Scanpix/Emma Svendsen/Signe Skov

Ida Auken befinder sig på samme linje som Lidegaard, men Jens Rohde understreger, at hans forsvar for Ida Auken ikke skyldes det politiske.

Ida Auken har en fortid i SF, Rohde i Venstre.

'Jeg kunne da aldrig drømme om at kæmpe for “Idas linje”. Hun er mest til den gamle udgave af Grundtvig. Jeg er mest til Brandes', skriver han.

Og så nævner Rohde lige lidt mere fra sin fortid i Venstre:

Annonce:

'Jeg har set tilstrækkeligt i mine 25 år i politik til at vide, at det ALTID er løgnen, der fælder såvel folk som partier'.

Og videre, og måske nok så interessant:

'Jeg har trods alt som tidligere politisk ordfører i V medvirket i håndteringen af en del spektakulære sager, der også havde et seksuelt kedeligt bagtæppe', skriver Rohde, der så ikke uddyber nærmere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: