Jensen med skjult DF-sviner midt under højspændte forhandlinger

Midt i højspændte forhandlinger om finanslov og forholdene for flygtninge har finansminister Kristian Jensen, der har ledet forhandlingerne med Kristian Thulesen Dahl, udtrykt sympati for et synspunkt om, at DF går for vidt

Midt i fastlåste forhandlinger og en lurende politisk krise mellem regeringen og Dansk Folkeparti har finansminister Kristian Jensen givet udtryk for, at DF går for langt i deres ønske om yderligere udlændingestramninger.

I søndags 'likede' finansministeren - hvis opgave det ellers er at få enderne til at mødes med støttepartiet DF - et tweet fra Venstre-borgmester i Halsnæs kommune, Steen Hasselriis, som på det sociale medie angreb DF for at gå for vidt.

'Selvfølgelig skal vi behandle anerkendte flygtninge ordentligt! DF går for vidt. Det bør vi i Venstre ikke gå med til', skrev Steen Hasselriis på Twitter.

 

Og den opdatering fik finansminister Kristian Jensen til at trykke på like-knappen, viser en liste over de tweets, finansministeren har syntes godt om.

Forhandlingerne om finansloven er nu overtaget af statsminister Lars Løkke Rasmussen. På et møde onsdag aften skal han forsøge at finde fælles fodslag med DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl. Foto: Polfoto Dansk politik - 6. dec. 2017 - kl. 12:37 Løkke indkalder Tulle til nyt krisemøde

Kristian Thuelsen Dahl. Foto: Jens Dresling Dansk politik - 6. dec. 2017 - kl. 10:34 Dybt suk fra Tulle efter krisemøde

Forhandlingern  har længe været kørt fast. Og tirsdag bankede DF-formand Kristian Thulesen Dahl så i bordet og krævede, at forhandlinger om en kæmpe skattereform og markante udlændingestramninger blev udskudt til foråret. Samme aften gav Kristian Jensen udtryk for, at skattereform og finanslov skulle forhandles samtidig.

Men blot et halvt døgns tid senere forsøgte Lars Løkke Rasmussen at gyde olie på de oprørte vande mellem Kristian Jensen og Thulesen Dahl.

- Faktorernes orden er jo ligegyldig, hvis bare regnestykket går op, lød det således fra statsministeren onsdag ved middagstid.

Her gav Løkke samtidig udtryk for, at han sagtens kunne forstå DF's ønske om udlændingestramninger.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra både Kristian Jensen og Dansk Folkeparti til finansministerens sympati-tilkendegivelse.

Kristian Jensen oplyser via sin spindoktor til Ekstra Bladet, at han ikke ønsker at kommentere sine likes på Twitter.

455 kommentarer
Vis kommentarer