Jensen på glatis efter skjult kritik af Løkke

S stiller drille-spørgsmål: Mener udenrigsministeren, at Venstres formand har været en klovn på den internationale scene?

Det er interessant, om den nye venskabelige tone mellem Jensen og Løkke også betyder, at Kristian Jensen får mere lyst til at dele en øl med Løkke, funderer Christian Rabjerg Madsen (S). Foto: Ole Frederiksen
Det er interessant, om den nye venskabelige tone mellem Jensen og Løkke også betyder, at Kristian Jensen får mere lyst til at dele en øl med Løkke, funderer Christian Rabjerg Madsen (S). Foto: Ole Frederiksen

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) skal nu svare på, om statsminister Lars Løkke Rasmussen tidligere har haft svært ved at agere i internationale sammenhænge.

Det er socialdemokraternes medlem af Folketingets udenrigsudvalg, Christian Rabjerg Madsen, der har stillet et drilsk §20-spørgsmål til udenrigsministeren, som i et interview med Politiken rejser en slet skjult kritik af Løkkes optræden på den internationale scene.

I interviewet lægger Kristian Jensen ikke skjul på, at han langt fra har været imponeret over sin partiformand på udebane.

Kristian Jensen er ikke ligefrem omfavnende over for Lars Løkke i nyt interview (Foto: Polfoto) Dansk politik Kristian Jensen: Jeg drikker ikke øl med Lars Løkke

Faktisk får Venstres næstformand mere end antydet, at Lars Løkke – i hvert fald tidligere – har manglet viden om international politik, og derfor har haft svært ved at begå sig i selskab med udenlandske statsledere.

Klima-fadæserne
De fleste kan huske Løkkes stærkt kritiserede 'I made this banging'-optræden under klimatopmødet COP15 i København:

Og heller ikke hans tid som formand for den internationale organisation GGGI udløste ligefrem plusser i karakterbogen. 

I interviewet med Politiken siger Kristian Jensen om Løkke:

- Han (Lars Løkke, red.) har fået en større viden om det udenrigspolitiske, som gør, at han agerer nemmere på den internationale scene, end vi har set tidligere.

- Set fra min stol, virker det, som om han i dag er mere tilpas i internationale sammenhænge, fortsætter Kristian Jensen, der altså dermed får sagt, at Løkke har manglet viden om udenrigspolitik - og derfor har haft det svært.

Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen (Foto: Niels Hougaard) Dansk politik Klapjagt i gang: Løkkes folk vil knuse Jensens formands-drøm

Christian Rabjerg Madsen vil nu forsøge at få uddybet hvad Kristian Jensen egentlig mener – og har derfor stillet dette §20-spørgsmål:

’Mener Udenrigsministeren, at det modsatte tidligere har været tilfældet, når han den 17. april i Politiken udtaler, at Statsministeren i dag ’agerer nemmere’ og virker ’mere tilpas i internationale sammenhænge?’

Hvordan bedre?
Ifølge Christian Rabjerg Madsen er det ’højest overraskende’, at Kristian Jensen udtaler sig om statsministerens vidensniveau.

- Man kan ikke lade være med at tænke på, om udenrigsministeren tidligere har anset statsministeren for at være lidt bagefter, hvad angår viden om udenrigspolitik. Jeg har svært ved at komme i tanke om specifikke situationer, hvor statsministeren har vist, at han, som Kristian Jensen siger, ’agerer nemmere’ og virker ’mere tilpas i internationale sammenhænge’.

- Jeg vil derfor gerne give udenrigsministeren mulighed for i folketingssalen at uddybe, hvordan han mener, at Lars Løkke er blevet bedre i internationale sammenhænge, siger han.

134 kommentarer
Vis kommentarer