Annonce:
Annonce:

Jensen smuglyttede: Løkke og Hjort koordinerede angreb

Smuglyttede: Kristian Jensen overhørte V-formand Lars Løkke og Claus Hjort Frederiksen koordinere angreb, beretter flere kilder i Venstre

Hvad er op og ned på balladen i Venstre? Henrik Qvortrup analyserer. Producer: Lasse Brøndal.
Annonce:
Følg Politik

Venstre-nestor Claus Hjort og formand Lars Løkke trak sig til side på Venstres sommergruppemøde.

Næstformand Kristian Jensen skulle have en over nakken, og de to V-spidser koordinerede derfor den stokkeprygl, som Claus Hjort skulle stå for ganske kort efter foran hele folketingsgruppen.

Sådan lyder det fra en lang række kilder i Venstre, som har hørt om episoden, da Kristian Jensen - ifølge kilderne - tilfældigvis overhørte samtalen gennem et vindue og fortalte om planerne til folketingsmedlemmer.

Kort efter på sommergruppemødet krævede Claus Hjort, at Kristian Jensen trak sig fra alle sine poster i Venstre.

Illoyal opførsel
Claus Hjort Frederiksen mente, at næstformanden havde opført sig illoyalt over for formand. Det skyldes, at næstformanden - i et interview i Berlingske - havde undsagt formandens tanker om en SV-regering.

Annonce:

Adskillige Venstrefolk på tværs af fløjene i det borgerkrigs-ramte parti har derfor den opfattelse, at partiformanden Løkke var en del af angrebet på næstformand Jensen.

Samtidig har Venstrefolk i folketingsgruppen bidt mærke i, hvordan Kristian Jensen som det første tog ordet og kom med en beklagelse på sommergruppemødet.

Magt-krigen i Venstre fortsætter

Beklagede først
Flere så det som et forsøg på at tage luften ud af det forestående angreb, som næstformanden - via smuglytteren - vidste var på vej.

Trods beklagelse, så svingede Claus Hjort alligevel pisken over næstformanden på gruppemødet.

Koordineringen mellem Claus Hjort og Lars Løkke ophørte dog - ifølge flere Venstre-kilder - i kølvandet på det kaos, som har hersket i partiet i sensommeren.

OVERBLIK: Venstres vilde august

5. august: Formand Lars Løkke Rasmussen slår efter et gruppemøde fast, at Venstres ambition stadig er et bredt politisk samarbejde. Han siger, at ’de meldinger, Venstre gav i valgkampen, selvfølgelig er nogle, vi vedstår os’.

Næstformand Kristian Jensen giver samme dags morgen - inden gruppemødet - et interview med Berlingske. Det bringes tre dage senere i avisen.

8. august: Berlingske bringer interviewet. Kristian Jensen siger, at Venstre bør droppe tanken om at danne en SV-regering.

9. august: I forbindelse med Venstres sommergruppemøde udtaler partiets nestor Claus Hjort Frederiksen, at Kristian Jensen bør gå af som næstformand.

Løkke og Kristian Jensen slår fast, at det delte formandskab i Venstre står fast. Begge vil stille op til genvalg på deres respektive poster på partiets landsmøde til november, siger de.

11. august: Claus Hjort Frederiksen skriver på Facebook, at det delte formandskab er fortid.

12. august: Til TV Midtvest siger Kristian Jensen, at formandskabet er uændret.

15. august: Claus Hjort Frederiksen skriver på Facebook, at der ikke længere er behov for ændringer i Venstres ledelse. Det er han kommet frem til efter et møde i Venstres forretningsudvalg, hvor emnet blev drøftet.

I en intern mail til partimedlemmerne skriver Løkke, at ’den seneste uge har ikke været god for os’.

18. august: Lars Løkke erkender nu i et interview med avisen Danmark, at han selv kunne have gjort mere for at undgå den krise, der har præget partiet efter sommerferien.

Annonce:

’Desperat Løkke’
En håndfuld helt centrale Venstre-folk - også fra Løkkes egen fløj - oplyste torsdag til Ekstra Bladet, at de vil have gjort rent bord og give partiet en helt ny start uden hverken Lars Løkke Rasmussen eller Kristian Jensen i front.

Det har Lars Løkke angiveligt også hørt på Venstres vandrør, og derfor indkaldte en ’desperat’ Løkke til et møde i forretningsudvalget ifølge flere kilder.

Formålet var at skabe opbakning til formand og næstformand i Venstre. Løkke har ifølge flere kilder indset, at også han er i fare for at ryge ned fra Venstretoppen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Claus Hjort Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen eller Kristian Jensen.

Desperat Løkke kæmper for overlevelse

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: