Jeppe Kofod er igen nærkontakt til smittet

For anden gang på under en uge er Jeppe Kofod (S) nærkontakt til smittet med covid-19 og må aflyse møder

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) må for anden gang på under en uge isolere sig, fordi et nært familiemedlem er testet positiv for covid-19. (Arkivfoto). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) må for anden gang på under en uge isolere sig, fordi et nært familiemedlem er testet positiv for covid-19. (Arkivfoto). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Et nært familiemedlem til udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er blevet testet positiv for covid-19. Derfor følger han vejledningen for nære kontakter og aflyser to møder i EU, der ligger mandag og tirsdag, skriver Udenrigsministeriet i en meddelelse.

Det er anden gang på blot fem dage, at Jeppe Kofod har haft et nært familiemedlem, der er testet positivt, og han derfor må gå i selvisolation i så vid udstrækning som muligt.

- Covid-19 er en djævelsk virus, og den har desværre godt fat i de danske hjem for tiden. Det gælder også min egen nære familie, hvor to nu er blevet smittet i løbet af den sidste uge.

- Vi tager alle de forholdsregler, vi kan, og der er heldigvis tale om milde forløb. Jeg har ikke selv symptomer og vil passe mit arbejde i så høj grad, det kan lade sig gøre de næste dage, skriver Jeppe Kofod mandag.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Bliv opdateret på de danske smitte- og vaccinetal.

Bliv opdateret på de danske smitte- og vaccinetal.

Grundet nærkontakten vil Jeppe Kofod ikke deltage i rådsmødet i Bruxelles om udenrigsanliggender mandag samt et møde om generelle anliggender tirsdag.

Danmarks EU-ambassadør, Jonas Bering Liisbjerg, vil i stedet repræsentere Danmark.

Så sent som onsdag i sidste uge meddelte Udenrigsministeriet, at Jeppe Kofod også her havde et nært familiemedlem, der var testet positiv for covid-19.

Derfor omlagde ministeren også her sit arbejde for at isolere sig, indtil han havde fået foretaget PCR-test.

- Vi må desværre alle indrette os efter, at covid er et grundvilkår i vores liv. Og det påvirker nu også mit arbejde i de næste par dage, skrev han her.

Samme dag oplyste forsvarsminister Trine Bramsen (S), at hun var nærkontakt til en smittet med coronavarianten Omikron. Dagen før fortalte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), at han var testet positiv.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?