Jeppe Kofod indrømmer: Jeg gik over stregen

Jeppe Kofod er ærgerlig over, at han er kommet til at gå over stregen i et skænderi med Søren Espersen.

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Europaparlamentariker Jeppe Kofod (S) skriver nu på sin Facebook-profil, at han gik over stregen i skænderiet mellem ham og Dansk Folkepartis Søren Espersen.

- Gik jeg, i min vrede og indignation, selv over stregen som Espersen? Ja, det gjorde jeg, fordi min pointe ville gælde lige vidt, om jeg havde valgt det mindre sårende, men stadig uacceptable N-ord, skriver Jeppe Kofod.

Dansk politik Dansk neger-debat om Obama rammer USA

- Men jeg valgte det mest sårende af ordene, og dermed tillagde jeg også Søren at mene den hårdeste betydning af ordet. Det er jeg både ærgerlig og ked over, fordi det fjernede fokus fra sagens kerne, tilføjer han.

Hans Engell mener, at Søren Espersen og Jeppe Kofod er gået i selvsving i debatten om brugen af ordet 'neger'. (Arkivfotos: POLFOTO/OLE STEEN) Dansk politik Engell: Nogen burde tage Kofod og Espersen i ørerne

Det sker med henvisning til et meget omdiskuteret tweet fra Jeppe Kofod, hvor Kofod skriver, at Espersen skulle have omtalt USA's præsident Barack Obama som 'nigger'.

Søren Espersen er formand for Udenrigspolitisk Nævn. Fredag meldte han afbud til en tur, nævnet har planlagt til USA til efteråret, fordi han mener, at sagen vil 'komme til at overskygge det hele.'

265 kommentarer
Vis kommentarer