Annonce:
Annonce:

Jeppe Søe om tårnhøjt rejsebudget: - Ved ikke hvad det koster

Præsidiets udvalgsrejse var budgetteret med over en halv million kroner. Men det 'aner' Jeppe Søe ikke om er højt, udtaler han til Ekstra Bladet

Jeppe Søe blev pænt træt af Ekstra Bladets journalist, der prøvede at få svar om tårnhøjt budget til Sydafrika tur

Annonce:
Følg Politik

Jeppe Søe, medlem af Præsidiet for Moderaterne, ved ikke om Præsidiets meget dyre udvalgrejse til Sydafrika var for dyr.

Det udtaler han til Ekstra Bladet, da vi møder ham til Moderaternes årsmøde.

Jeppe Søe deltager denne weekend i Moderaternes årsmøde. Foto: Anders Brohus
Jeppe Søe deltager denne weekend i Moderaternes årsmøde. Foto: Anders Brohus
 

- Det har jeg ingen anelse om. Jeg aner ikke, hvad det koster at komme til Sydafrika. Jeg kan i hvert fald sige, at det ikke var nogen ferierejse. Vi havde en halv time for os selv, vi var færdige hver eneste aften og var tidligt afsted næste morgen, siger han.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan Præsidiet tog på den næstdyreste udvalgsrejse i uge 10.

Her lød budgettet nemlig på 525.000 kroner for fire dage, da Præsidiet samt fire administrative medarbejdere rejste mod Cape Town og Pretoria i Sydafrika.

14.500 kr. om dagen
- Men altså, uagtet hvor travlt I har, er over en halv million kroner for fire dage jo meget. Hvad blev de penge brugt på? Boede I på hoteller af guld?

Annonce:

- Overhovedet ikke. Altså, det er dyrt at rejse, der er jo mange mennesker med, der er jo ikke kun fem mennesker med på den rejse, siger Jeppe Søe.

- Men budgettet svarer til, at hver person, inklusiv medarbejdere, havde 14.500 kroner om dagen. Er det budget ikke for højt?

- Jeg har ingen anelse. Det kender jeg som sagt ikke til. Jeg er ikke vant til at rejse på den her måde, jeg ved ikke, hvad det er, ambassadører skal.

- Jeg ved, at sikkerheden er meget dyr i Sydafrika, altså vi havde jo politieskorte, fordi mange af dem jo simpelthen stjæler, fordi det er deres eneste måde at komme frem af. Så alt det ved jeg ikke noget om.

- Men altså, vi er til Moderaternes årsmøde, har du noget at spørge om, som handler om politik eller Moderaterne?

Dine læsere er klogere end dig
- Men det er jo interessant, når Folketingets øverste myndighed tager på en virkelig dyr tur, det er jo trods alt vores allesammens penge, der bliver brugt. Over en halv million kroner, det er jo sindssygt mange penge. Hvad brugte I dem på?

Annonce:

- Nu er det femte gang, du spørger om præcis det samme. Jeg tror altså, at dine læsere måske er klogere end dig ovenikøbet, fordi de hørte det første gang, og jeg tror også, de hørte mit svar, siger Jeppe Søe og fortsætter:

- Og det kan du jo så bruge igen og igen.

- Men jeg synes ikke, du helt har svaret. Du siger, du ikke ved noget om det, men synes du ikke, det er et højt budget?

- Nu er det jo ikke dig, der skal vurdere, om mit svar er godt nok. Jeg synes, jeg giver dig et udmærket svar på, hvad det er, der er sket i Sydafrika, og det stykke arbejde vi lavede dernede.

- Men jeg insinuerer jo heller ikke, at I ikke lavede noget på ferien, jeg spørger til det tårnhøje budget. Er det ikke et højt budget for en tur på fire dage?

- Jamen. som.. Jeg har svaret.

- Du har svaret?

- Ja, det har jeg.

Folketingets fede rejser: Budget på over to mio.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: