Annonce:
Annonce:

Joachim B blæser på dom: Jeg fortsætter med at køre Uber

Joachim B. Olsen vil ikke droppe kørselstjenesten Uber, efter dom slår fast, at det er ulovlig taxikørsel

Ekstra Bladet havde for en måned siden en Uberchauffør og en taxachauffør i debat. Uberchaufføren mente, at taxachaufføren skulle tilbage på skolebænken.
Annonce:
Følg Politik

Mig stopper I ikke.

Sådan lyder beskeden fra Liberal Alliances erhvervsordfører, Joachim B. Olsen, efter Københavns Byret har afsagt dom over en række chauffører fra kørselstjenesten Uber for at have kørt pirattaxi.

Uber-sag afgjort: Sådan lyder dommen

Den liberale profil siger til Ekstra Bladet, at han fortsat vil benytte sig af Ubers app, når han skal rundt i København.

- Jeg vil ikke bryde loven. Men jeg vil fortsætte med at køre Uber, siger Joachom B. Olsen.

- Det er jo ikke ulovligt at køre Uber. Det er ikke ulovligt at sætte sig ind i en Uber-bil. Så det vil jeg gøre fremover.

- Også selvom de chauffører, der kører bilen foretager sig noget ulovligt?

Annonce:

- Det må være op til chaufførerne. Men som lovgiver vil jeg gerne have ændret den her lov. For jeg synes, det er en helt utidssvarende lov, der har nogle meget negative omkostninger rent velfærdsmæssigt for borgerne og for vores økonomi. Den forhindrer udvikling og koster produktivitet, fordi der er ressourcer i vores samfund, der ikke bliver udnyttet, siger Joachim B. Olsen med henvisning til de 200.000 københavnere, der har downloadet Ubers app.

- Men nu er det slået fast, at det er ulovlig taxakørsel. Du hjælper vel chauffører med at begå ulovligheder som folkevalgt?

- Altså, jeg må jo forholde mig til, om det, jeg selv foretager, bryder loven. Jeg køber også snus i København, selvom man ikke må sælge snus. Jeg har det sådan, at jeg gør ikke skade på nogen - og det gør Uber-chaufførerne heller ikke. De må jo så vurdere, om de vil køre eller ej. Men som lovgiver vil jeg gerne lave loven om.

Joachim B får skældud: 'Jamen det er ikke en pirat-taxi'

Pinligt: Skolelæreren er Uber-chauffør i sin fritid

Elbæk kørte Uber: Nemt og fantastisk

Selvom han er uenig i dommens resultat, er Joachim B. Olsen dog ikke overrasket over udfaldet.

Annonce:

- Det er jo ikke overraskende. De fleste inklusive mig selv havde regnet med den dom. Men for mig understreger det blot, at vi har en total utidssvarende og uhensigtsmæssig lovgivning. Og den bør man få lavet om. Der er jo ikke nogen af de her mennesker, der har gjort nogen som helst skade. Tværtimod så har de jo leveret en ydelse, som folk gerne vil have, siger Jocahim B. Olsen.

Politikeren mener, at dommen samtidig er en afvisning af tanken om deleøkonomi, hvor privatpersoner stiller ydelser til rådighed for hinanden.

- Det er jo en dom, der kommer på baggrund af en ny teknologi, som har et enormt potentiale for hele vores samfund og økonomi. Den forbinder mennesker med hinanden og gør, at biler, som lever op til alle mulige sikkerhedsstandarder, også kan bruges til at transportere andre end os selv rundt. Men her er det så mod en form for betaling. Det er noget, alle vinder på.

Joachim B. Olsen fastholder desuden, at man 'simpelthen samlet set får en bedre service, når man sætter sig ind i en Uber. Det er derfor, folk sætter sig ind i en Uber i stedet for en taxa.'

 Uber-boom 1. maj: Joachim B. Olsen håner fagbosser

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: