Joachim B. blæser på Uber-dom: Fortsætter som passager

Joachim B. Olsen (LA) vil ikke droppe kørselstjenesten Uber, efter landsret har idømt chauffør en bøde på 6000 kroner

Ekstra Bladet havde for en måned siden en Uberchauffør og en taxachauffør i debat. Uberchaufføren mente, at taxachaufføren skulle tilbage på skolebænken.

Det kan godt være, at det er ulovligt at være Uber-chauffør. Men det er stadig lovligt at være Uber-passager, og det har Liberal Alliances erhvervsordfører, Joachim B. Olsen, tænkt sig at udnytte.

Det skriver Joachim B. Olsen i en sms til Ekstra Bladet, hvor den tidligere kuglestøder også får sendt en stikpille af sted mod det socialdemokratiske folketingsmedlem Magnus Heunicke.

- Vil du stadig være Uber-passager?

- Naturligvis. Det er ikke ulovligt at være Uber-passager. Det har Heunicke (Magnus Heunicke (S), red.) været behjælpelig med at slå fast', skriver Joachim B. Olsen i en sms til Ekstra Bladet.

Liberal Alliances erhvervsordfører henviser til et spørgsmål fra Magnus Heunicke til justitsminister Søren Pind (V), efter at en række chauffører blev dømt i byretten.

'Finder ministeren det problematisk, at et folketingsmedlem fortsat benytter sig af kørsel via Uber og tilmed reklamerer med det på sociale medier', spurgte Heunicke, der henviste til et billede fra Joachim B. Olsens Facebookside 31. oktober i år, hvor LA'eren sidder i en Uber-taxa.

Pind afviste
Søren Pind nægtede dog at tage affærre.

'Det er som udgangspunkt ikke ulovligt at være pasager i en Uber-vogn. Der er således ikke anledning til, at jeg som justitsminister forholder mig til sagen', svarede Søren Pind.

Da svarer kom fra justitsministeren kunne Joachim B. Olsen ikke dy sig for at drille den politiske kollega.

'Jeg vil gerne takke Magnus Heunicke for dette spørgsmål. Nu er der ikke længere nogen tvivl om, at det er lovligt at bestille og køre med Uber. Jeg kan varmt anbefale, at du prøver det', skrev erhvervsordføreren på Facebook.

Udmattet Uber-chauffør efter dom: Overvejer at give op

Kræver en undskyldning
Det er yderst sjældent, at politikere tager ordet undskyld i brug, men ikke desto mindre kræver Socialdemokraterne netop den øvelse udført af Joachim B. Olsen.

Det skyldes utallige provokationer fra Liberal Alliances erhvervsordfører, som ifølge Socialdemokratiet har ført en reklamekampagne for Uber.

- Jeg vil opfordre Joachim B. Olsen til at komme ud med en offentlig undskyldning, fordi han i den grad har provokeret med og reklameret for Uber, siger Socialdemokratiets transportordfører Rasmus Prehn til Ekstra Bladet.

Joachim B. Olsen afviser dog at komme med en undskyldning. Han mener, at en dom er en afvisning af tanken om deleøkonomi, hvor privatpersoner stiller ydelser til rådighed for hinanden.

- Det er jo en dom, der kommer på baggrund af en ny teknologi, som har et enormt potentiale for hele vores samfund og økonomi. Den forbinder mennesker med hinanden og gør, at biler, som lever op til alle mulige sikkerhedsstandarder, også kan bruges til at transportere andre end os selv rundt. Men her er det så mod en form for betaling. Det er noget, alle vinder på, sagde Joachim B. Olsen.

Derfor kræver LA'eren omvendt en undskyldning fra Socialdemokratiets Magnus Heunicke siger undskyld.

'Jeg kræver, at Magnus Heunicke siger undskyld for at være en reaktionær maskinstormer', skriver Joachim B. Olsen i en sms til Ekstra Bladet.

Magnus Heunicke afviser dog overfor Ekstra Bladet at imødekommet kravet om en undskyldning.

DF: Luk Uber og tag pengene fra chaufførerne

'Jeg køber også snus'
Landsretten har i dag stadfæstet bøden på 6000 kroner til en Uber-chauffør, men Joachim B. Olsen kom med samme melding efter byrettens dom i sommer.

- Det er jo ikke ulovligt at køre Uber. Det er ikke ulovligt at sætte sig ind i en Uber-bil. Så det vil jeg gøre fremover, sagde Joachim B. Olsen til Ekstra Bladet.

- Også selvom de chauffører, der kører bilen foretager sig noget ulovligt?

- Det må være op til chaufførerne. Men som lovgiver vil jeg gerne have ændret den her lov. For jeg synes, det er en helt utidssvarende lov, der har nogle meget negative omkostninger rent velfærdsmæssigt for borgerne og for vores økonomi.

- Den forhindrer udvikling og koster produktivitet, fordi der er ressourcer i vores samfund, der ikke bliver udnyttet, siger Joachim B. Olsen med henvisning til de 200.000 københavnere, der har downloadet Ubers app.

- Men nu er det slået fast, at det er ulovlig taxakørsel. Du hjælper vel chauffører med at begå ulovligheder som folkevalgt?

- Altså, jeg må jo forholde mig til, om det, jeg selv foretager, bryder loven. Jeg køber også snus i København, selvom man ikke må sælge snus.

- Jeg har det sådan, at jeg gør ikke skade på nogen - og det gør Uber-chaufførerne heller ikke. De må jo så vurdere, om de vil køre eller ej. Men som lovgiver vil jeg gerne lave loven om.

Joachim B får skældud: 'Jamen det er ikke en pirat-taxi'

Pinligt: Skolelæreren er Uber-chauffør i sin fritid

Elbæk kørte Uber: Nemt og fantastisk

 

Joachim B. Olsen fastholder desuden, at man 'simpelthen samlet set får en bedre service, når man sætter sig ind i en Uber. Det er derfor, folk sætter sig ind i en Uber i stedet for en taxa.'

Uber-boom 1. maj: Joachim B. Olsen håner fagbosser

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.