Joachim B. forsvarer rigmand: De andre er grådige

Folk, der brokker sig over skattelettelser til de rige, skal holde op med at flæbe, siger iværksætter-ikonet Jesper Buch, som får opbakning fra Liberal Alliances Joachim B. Olsen

Lamborghini-ejer Jesper Buch får opbakning fra Liberal Alliances Joachim B. Olsen, når det gælder mindre skat for de rige. Foto: Kenneth Meyer, /ritzau/Ivan Boll Riordan .
Lamborghini-ejer Jesper Buch får opbakning fra Liberal Alliances Joachim B. Olsen, når det gælder mindre skat for de rige. Foto: Kenneth Meyer, /ritzau/Ivan Boll Riordan .

Det er grådigt at ville have de riges penge, og derfor skal folk holde op med at brokke sig over skattelettelser for de mest velhavende danskere.

Det mener Liberal Alliances skatteordfører Joachim B. Olsen, som dermed bakker op om rigmanden Jesper Buch, som foran sin Lamborghini siger til Ekstra Bladet, at folk skal holde op med at 'flæbe' over skattelettelser til de rige.

- Der er en grådighed, fordi mange vil have penge, som andre har tjent, siger Joachim B. Olsen.

- Det, synes jeg, er mere grådigt, end folk, der gerne vil beholde de penge, som de selv har tjent, forklarer han.

Multi-millionæren Jesper Buch har grundlagt sin formue, på madudbringnings-tjenesten Just Eat. I dag er han investor i 15 virksomheder.

Til efteråret kommer endnu en sæson af Løvens Hule på DR, hvor han sammen med sine meddommere måske investerer i håbefulde danskeres iværksætteridéer.

Vil ikke sige flæbe, men...
Millionæren mener, at det er vigtigt med iværksættere, der skaber noget, som andre kan få gavn af. Og det er Joachim B. Olsen enig i.

- Jeg vil ikke vil bruge ordet flæbe, men vi skal være glade for et skattesystem, der ansporer folk til at skabe og arbejde. Sådan skal det gerne være i endnu højere grad, fortæller Joachim B. Olsen.

- Jesper Buch og andre bliver hurtigt kaldt grådige, fordi de bare gerne vil beholde lidt flere af deres egne penge. Jeg synes, det er grådighed, at de skal betale to tredjedele af den sidste krone, som de tjener, siger han.

- Er det ikke skatten, som vi alle betaler, der gør, at Jesper Buch kan få en tryg barndom i børnehaven og en god uddannelse, så han kan lave en virksomhed, der tjener penge på en stor middelklasse, som kan købe take away?

- Jeg går ind for, at vi skal betale samme procent i skat, så de rige betaler mere i kroner og øre. Selvfølgelig skal man betale mere i skat, hvis man tjener en million, end hvis man tjener 100.000, forklarer han.

- Men det er ikke verdens højeste skattetryk, der gør, at vi har gode børnehaver og sygehuse. Det kan vi sagtens have uden, at vi skal betale så meget i skat.

Regeringens skatteudspil er af politiske modstandere døbt Lamborghini-reformen, fordi de dyre biler bliver markant billigere. Samtidig får de rigeste mest ud af skattelettelserne for i alt 23 milliarder kroner ifølge regeringens egne beregninger.

Afsporet Lamborghini-diskussion
Joachim B. Olsen mener, at hele Lamborghini-navnet er drilleri og useriøst.

- Lamborghini-diskussionen er fuldstændig afsporet, fordi den er afkoblet fra helt almindelige sund fornuft. Der er meget meget få, der køber en Lamborgini i Danmark, siger han.

- Almindelige dansker vil med sænkelse af registreringsafgiften gå fra små biler til almindelige biler,

En sænkelse af afgiften på 2,1 mia. vil ifølge Finansministeriet kun betyde et tab for statskassen på 800 mio. kr.

Det skyldes, at danskerne til en vis grad vil købe større biler, og derfor betaler samme afgift.