Joachim B. Olsen om mulige nye afgifter: - Det bryder med aftalen

Regeringspartierne har indgået en aftale om, at der ikke skal indføres nye afgifter, men det er Folketingets andre partier ligeglade med. Det kommer nu til at gå udover de danske fiskere

Joachim. B. Olsen kan intet stille op mod nye afgifter Foto: Philip Davali
Joachim. B. Olsen kan intet stille op mod nye afgifter Foto: Philip Davali

Kvotekongerne tjener alt for mange penge på deres fiskeri. Derfor vil et flertal i Folketinget kaste lidt skidtfisk i deres net ved at hæve afgifterne på fiskernes fangster.

Fremover skal det således være sådan, at jo mere du fanger og tjener, jo mere skal du spytte i statskassen. Kort sagt, så ønsker flertalspartierne uden om regeringen at indføre en slags topskat for fiskere.

Det med en topskat til fiskere er ikke noget, som Joachim B. Olsen, der er Liberal Alliances skatteordfører, er begejstret for. Han kæmper til dagligt for at få skænket topskatten, allerhelst vil han gerne have den helt afskaffet.

- Det er min forståelse, at det ikke er noget regeringen går ind for. Men at der alligevel tegner sig et flertal udenom regeringen for at indføre sådan en progressiv promilleforøgelse for de fiskere, som fanger flest fisk og tjener flest penge, siger ordføreren til Ekstra Bladet.

Fiskeriminister Karen Ellemann (V). Foto: Polfoto/Jens Dresling Dansk politik Folketinget vil indføre 'topskat' til kvotekonger

Bryder regeringens aftale
Regeringen er dannet på grundlag af en række aftaler, men nu ser det ud til, at en af de aftaler vil blive brudt ved, at oppositionen får flertal for forslaget. Formålet er, at fiskerne skal betale flere penge til statskassen.

- Som skatteordfører kan jeg sige, at det ikke er regeringens politik. Det bryder med aftalen om, at der ikke skal indføres flere afgifter og hæves skatter, forklarer Joachim B. Olsen.

De ekstra penge skal ifølge forslaget bruges til at holde øje med fiskerne, da de skal udsættes for mere kontrol. Pengene skal også bruges på at uddanne de danske fiskere og hjælp til kystsamfundende.

Regeringspartierne og Joachim B. Olsen kan lige så godt droppe at stoppe flertalspartiernes ønske om, at fiskerne skal betale mere i afgift til staten, og at nogen endda skal have en form for topskat.

- Hvis et flertal udenom regeringen ønsker det, så er det jo sådan. Det er Folketinget, der bestemmer, de er jo den lovgivende magt, fortæller han.