Joachim B. Olsens firma drejer nøglen om

Skifteretten er gået i gang med at konkursbehandle den kendte kuglestøder og erhvervspolitikers firma 'Steel Balls Unlimited'

Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance har ikke lavet sit regnskab for 2015, og derfor er staten ved at opløse hans selskab med tvang. Polfoto: Rumle Skafte.
Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance har ikke lavet sit regnskab for 2015, og derfor er staten ved at opløse hans selskab med tvang. Polfoto: Rumle Skafte.

Den tidligere kuglestøder blev først ramt af rykkere, men gjorde ikke noget.

Så satte staten gang i maskineriet for at få lukket Joachim B. Olsens foredragsfirma, og nu har skifteretten i Aarhus taget firmaet under konkursbehandling. Det skriver Se og Hør på baggrund af et opslag i Statstidende.

Dermed er det nu, du skal henvende dig til skifteretten i Aarhus, hvis du har penge til gode i Joachim B. Olsens firma.

'Steel Balls'
Den nuværende erhvervsordfører for Liberal Alliance etablerede anpartsselskabet kaldet 'Steel Balls Unlimited' tilbage i 2009.

Tilbage i februar i år stod firmaet dog registreret som 'under tvangsopløsning' i Det Centrale Virksomhedsregister, CVR. Dengang kunne Joachim B. Olsen ikke se dramatikken.

- Der er ingen aktivitet eller indtjening i firmaet, jeg har bare ikke fået afleveret regnskabet til tiden. Det er meget udramatisk, siger Joachim B. Olsen til Ekstra Bladet.

Pia Olsen Dyhr langer ud efter tæske-Olsen

Ingen spekulation
Firmaet havde i det seneste regnskab for 2013/2014 et underskud på 6242 kroner. Samtidig var der ingen egenkapital og en gæld på 123.000 kroner, som angiveligt er til Joachim B. Olsen selv, hvilket dog ikke fremgår af regnskabet.

Hvis et selskab er ved at gå konkurs, så kan ejeren spekulere i at lade staten lukke selskabet, så man kan slippe for at hyre en advokat til arbejdet. Det gør sig dog ikke gældende her, forsikrede den tidligere kuglestøder.

- Jeg beklager, at jeg ikke har afleveret regnskabet til tiden, men der er intet spekulativt i det her. Jeg betaler en bøde, og selskabet kører videre. Det er ren og skær forglemmelse, sagde Joachim B. Olsen i februar.

Noget kunne dog tyde på, at den tidligere kuglestøder alligevel ikke vil køre firmaet videre.

Førtidspensionist til Joachim: Siger du jeg ikke gider arbejde?

Rykker på rykker
Erhvervsstyrelsen sendte først en rykker ud, da de ikke modtog regnskabet rettidigt. Derefter sendte man et varselsbrev, da Joachim B. Olsen ikke reagerede på rykkeren.

Til sidst kom så et brev, hvor der stod, at selskabet var under tvangsopløsning og den 25. januar i år fratrådte den tidligere kuglestøder som direktør i firmaet. Men det var ikke planen, og derfor sagde erhvervsordføreren tidligere til Ekstra Bladet, at han ville samle firmaet op i stedet for opløsningen.

- Den dag, jeg ikke er i politik, så vil jeg muligvis bruge firmaet igen, så jeg vil ikke lukke firmaet, siger han.

Joachim B. om 'flygtninge-spytter': Møgsvinet skulle have et par flade

Intet offer
- Burde du ikke følge reglerne, når du som politiker kræver, at andre mennesker følger dem?

- Der er intet offer, ingen har taget skade. Det er bare et regnskab, som ikke er afleveret til tiden, sagde Joachim B. Olsen.

Joachim B får skældud: 'Jamen det er ikke en pirat-taxi'

I juni 2015 var politikeren gæst i 'Dans med de kendte'. Se eller gense det her

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Joachim B. Olsen.