Annonce:
Annonce:

Joachim B. Olsen: - En genistreg

Kort tid efter midnat mandag faldt en ny bred politisk aftale om genåbning på plads. Ifølge Joachim B. Olsen har Mette Frederiksen fået det ud af aftalen, som hun ønsker

Ifølge Joachim B. har Mette F. lavet en politisk genistreg.
Annonce:
Følg Politik

De andre partier er statister i regeringens genåbningsaftale. Det mener Ekstra Bladets politiske kommentator Joachim B. Olsen.

- Det er en forventelig aftale. Det store billede er, at det forsætter med Mette Frederiksens plan for genåbning.

Artiklen fortsætter under videoen ...

1. maj gjorde Joachim B. Olsen status over Socialdemokratiet.

Det er et politisk mesterværk, når aftalen er et udtryk for en bred aftale. Alle får en luns, og tilbage står Mette Frederiksen og regeringen som slagets store vindere.

- Det er Mette Frederiksen og regeringens plan for genåbningen, der er gennemgående. Hvis Mette Frederiksen og regeringen selv skulle have lavet den her genåbningsaftale, havde aftalen ikke været meget anderledes end det, der nu ligger fast, siger Joachim B. Olsen.

Aftalen havde ikke været meget anderledes end nu, hvis regeringen selv havde udarbejdet genåbningsaftalen, mener Joachim B. Olsen. Foto: Liselotte Sabroe
Aftalen havde ikke været meget anderledes end nu, hvis regeringen selv havde udarbejdet genåbningsaftalen, mener Joachim B. Olsen. Foto: Liselotte Sabroe
 

Annonce:

Ingen tabere
Ifølge Joachim B. Olsen er der ingen politiske tabere ved genåbningen. De borgerligere partier har hevet nogle stik hjem, og regeringens støttepartier har fået nogle ønsker opfyldt.

- Det, man slås om inde ved forhandlingsbordet, er detaljer, hvor oppositionen samt nogle af støttepartierne prøver at hive nogle stik hjem og bløde en smule op i forhold til den store strategi.

- Det lykkes for dem, så alle kan gå ud af forhandlingsrummet med en følelse af, at det var værd at sidde med rundt om bordet, fordi de alle hev nogle stik hjem. Derfor synes jeg heller ikke, man kan udråbe en taber, siger han.

Desuden bemærker Joachim. B. Olsen, at der er kommet slutdato for mundbind, og det er en genistreg. Mundbind vil blive ophævet, når alle fra 16 år og opefter, der ønsker det, er færdigvaccineret.

- Jeg synes, det er smart, at der kommer slutdato på mundbind, fordi så kan folk se, at politikerne arbejder mod slutningen af restriktionerne. Det tror jeg, der er et godt signal i, siger han.

Annonce:

Et parti uden for indflydelse
Endnu en gang har Nye Borgerligere stillet sig på bagbenene. De er som det eneste parti ikke med i genåbningsaftalen.

- Jeg mener ikke, Nye Borgerlige vinder noget ved at stå uden for døren. De har sat sig selv uden for indflydelse. De kan sige: Vi indførte ikke coronapasset, men de er heller ikke med til at afskaffe det igen. Det er de andre partier, der gør det.

- De gør ikke den store forskel. Det kan være strategi ikke at gøre en forskel, fordi de så står med rene hænder og kan brokke sig, men samtidig er man heller ikke med omkring voksenbordet i dansk politik, lyder det fra Joachim B. Olsen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Sidste genåbningsforhandlinger var en mikroskopisk sejr til Ellemann, vurderede Joachim B. Olsen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: