Joachim B. til håndbold-politikere: Lad vær'

DM i håndbold-selfies: Danmark har vundet VM i håndbold, og de folkevalgte har vundet deres følgeres gunst med selfies fra sæsonens fejringer. Én blev ovenikøbet rørt i omklædningsrummet

Følg Politik

'Spøg til side. Guldet nu. Finalen. Alt muligt held og lykke.'

Sådan blev det danske håndboldlandshold sendt til finalekamp fra statsministerens Instagram-profil et par timer inden, holdet hev en dansk VM-sejr hjem.

Finalenkampen samlede danskerne i stuerne, men den startede også en bølge af videoer og selfies fra magtens tinde.

Men hvilken folkevalgt politiker fik mest eksponering gennem reaktioner og kommentarer på det kulturelle atomchok, som sejren sendte gennem landet?

Ekstra Bladet har rangeret nogle af opslagene ud fra såkaldt 'engagement-rate' og konfronteret MF'en uden selfie med hendes fravær.

Engagement-rate: Hvad er det?

Engagement rate er i denne sammenhæng et udtryk for, hvor mange af partilederens følgere, der liker opslaget.

Ekstra Bladet har udregnet opslagenes engagement-rate ved at sammenlægge alle interaktioner (delinger, likes og kommentarer), divideret med antal følgere og ganget med 100.

Nogle profiler viser ikke det præcis antal følgere, og er derfor afrundet per 100.

Ekstra Bladet har foretaget undersøgelsen mandag eftermiddag og beder læsere tage højde for, at opslagene muligvis har fået flere likes siden.

 

Kongefamilien, projektorer og clubsandwich: 1,3
Både Nye Borgerliges Pernille Vermund og de radikales Sofie Carsten Nielsen må nøjes med en bundskraber og en engagement rate på 1,1.

Dét på trods af Pernille Vermunds 'homage' til de royale gemakker og forsøg på at række internationalt.

Ekstra Bladet har ikke kunnet vurdere, om det er længden af budskabet eller den selfie, der følger med, der trækker de radikales ensomme leder ned i bunden af tællingen.

Heller ikke SF's Pia Olsen Dyhr formår at engagere sit publikum med et uskarpt billede af Niklas Landin på, hvad der ligner en projektor.

Fantastisk og oprivende baglys: 1,3
Lidt over bunden af sejrsrusen finder vi Dansk Folkepartis partiformand, Kristian Thulesen Dahl, i et nærbillede og baglys, som de færreste glemmer.

På trods af det må han med sine 145 likes (heriblandt fra Jakob Ellemann-Jensen) og endnu færre kommentarer fra sine 1445 følgere prøve at leve med en engagement-rate på 1,4.

Det er højst sandsynligt, fordi formanden har væsentlig færre følgere end dem på den delte sidsteplads, at han klarer den med røven i vandskorpen.

Parodier og gulvskrabere: 2,7
På en delt andenplads finder vi to borgerlige ikoner. På gulvet ligger de konservatives formand, Søren Pape Poulsen, og hiver efter vejret.

En passende lydeffekt finder man på Sophie Løhdes Twitter-profil i en video, der på trods af imitationen absolut ikke nærmer sig det engagement, vinderreaktioner skraber ind.

Blev rørt i omklædningsrummet
Før afsløringen af håndboldens suveræne SoMe-vinder har Ekstra Bladet konfronteret rets- og samtykkeordfører for Enhedslisten, Rosa Lund, med hendes skuffende indspark til fejringen.

Ordføreren, der dog viste beskeden aktivitet på Twitter, undlod bevidst at dele et billede eller en video til sine udråb.

- Du har hverken lagt noget på Instagram eller Facebook, men så har du lagt noget på Twitter. Men du har som den eneste, der har ytret sig om håndboldkampen, fravalgt billede og video. Hvad er tanken bag det?

- Jamen jeg må indrømme, at jeg ikke en håndboldpige. Jeg er en fodboldpige. Og jeg ser jo selvfølgelig finalen, men jeg har ikke set nogen af de andre kampe.

- Hvorfor gjorde du så i det mindste ikke som Rasmus Jarlov, der lagde en video op af sig selv, der ignorerer håndboldkampen?

- Ej, det, synes jeg er for meget. Man skylder da landsholdet at bakke op, når de spiller en VM-finale.

- Kan du prøve at beskrive, hvordan du reagerede, da de vandt så?

- Jeg så jo bare kampen sammen med min kæreste uden kager og drinks. Jeg er sådan en person, der har let til tårer, men jeg var ikke rigtig revet med, indtil scenerne fra omklædningsrummet kommer. Der måtte jeg fælde en tåre, for der træder fællesskabet ind.

- Blev du rørt?

- Ja, det må jeg sgu sige.

Selvom Rosa Lund sætter pris på fællesskabet, som håndbolden bringer Danmark, understreger hun flere gange, at hun absolut er en fodboldpige, og forsikrer Ekstra Bladet om en højnet aktivitet, når dén boldsæson starter.

Hu hej hvor det går: 16
Med den absolut højeste engagement-rate, Ekstra Bladet nogensinde har målt, finder man statsminister Mette Frederiksens første ud af fire opslag om håndbold i 2021.

Den hujen, der senere er blev imiteret, vil runge i generationer til minde om den dag, Danmark vandt VM i håndbold. Igen.

Partileder om SoMe-hyldest: Jeg leger ikke med ilden længere

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind