Annonce:
Annonce:

Jobcentre skal kunne forlange, at muslimske kvinder viser ansigt

Fremover vil det blive muligt for jobkonsulenter i Københavns Kommune at forlange, at muslimske kvinder viser ansigt bag burkaen

Anna Mee Allerslev, beskæftegelsesborgmester i Københavns Kommune mener, at indstillingen skal sikre, at alle søger job og ydelse på lige vilkår. (Foto: B.K. Bangash/AP/POLFOTO/arkiv)
Anna Mee Allerslev, beskæftegelsesborgmester i Københavns Kommune mener, at indstillingen skal sikre, at alle søger job og ydelse på lige vilkår. (Foto: B.K. Bangash/AP/POLFOTO/arkiv)
Annonce:
Følg Politik

Muslimske kvinder, der gemmer ansigtet bag niqab eller burka skal være villige til at vise deres ansigt og identificerer sig til samtaler på jobcenteret.

Det fastslår Beskæftigelses - og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune i en politisk indstilling forud for et møde mandag.

Ligesom konsulenterne på jobcentrene må forlange, at kvinderne viser ansigt, må muslimer og andre troende på kontanthjælp eller integrationsydelse ikke takke nej til aktivering eller jobtræning, 'fordi arbejdet eksempelvis indebærer håndtering af svinekød, alkohol, eller fordi arbejdet indebærer særlige beklædningspåbud,' står der i indstillingen.

Annonce:

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), fortæller til Berlingske, at indstillingen skal sikre, at konsulenterne kender regler og råderum for, samt hvad der er 'hjemmel til i lovgivningen'.

- Hverken politiske eller religiøse årsager kan være en legitim grund til ikke at tage imod et job og samtidig kræve ydelser, siger hun.

Læge nægter at give kvinder hånd: I diskriminerer mig!

Mere princip end praksis
Desuden fremgår det af den politiske indstilling, at eksempelvis muslimske borgeres 'ønske om at vise sit ansigt til en ansat af samme køn, og om at det foregår et afsondret sted' skal efterkommes af forvaltningen så vidt muligt.

Anna Mee Allerslev erkender at indstillingen handler mere om politiske principper end om praksis.

Hun fortæller, at der ifølge tidligere skøn kun findes 100 til 200 kvinder i Danmark, der bærer niqab, og mange af dem modtager ikke kontanthjælp.

Derudover er det kun i ganske få tilfælde set, at borgere har nægtet t tage imod arbejde med henvisning til religiøs overbevisning.

Annonce:

Lige vilkår
Medlem af Beskæftigelses - og Integrationsudvalget, Cecilia Lonning-Skovgaard (V) bakker op om forslaget i indstillingen.

- Ingen skal kunne slippe udenom ved at påberåbe religiøse årsager. Så må det blive for egen regning. Det er godt, det nu bliver slået fast og præciseret. Vi vil have de her borgere ud på arbejdsmarkedet, men det skal være på samme vilkår som andre borger, siger hun.

Arbejdsløs muslimsk tandlæge: Kræver job uden kvinder og svinekød

Sidste år klagede en muslimsk mand til Ligebehandlingsnævnet, da han efter egen opfattelse var blevet diskrimineret af kommunen.  Han nægtede på sin tandlægeklinik at tage imod anvist rengøringsarbejde, da det bød ham kulturelt imod. Den arbejdsløse muslimske tandlæge endte dog med at klage forgæves.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: