Johanne forsvarer Bertel efter Skam-oplevelse

Enhedsliste-profilen tilsyneladende overrasket over 72-årige Haarders tv-vaner

Johanne Schmidt-Nielsen. Foto: Gorm Olsen
Johanne Schmidt-Nielsen. Foto: Gorm Olsen

Venstre-veteranen Bertel Haarder har trods sin pensionsmodne alder på 72 ikke tænkt sig at indstille politikerkarrieren.

Den tidligere kulturminister annoncerede i sidste uge, at han - trods meldingen fra november, da han stod til at blive generalkonsul i Flensborg - ikke vil træde ud af Folketinget, men i stedet genopstiller ved næste valg.

Bertel Haarder. Foto: Martin Zakora Dansk politik - 17. jan. 2017 - kl. 10:57 Chok: Bertel Haarder genopstiller

Og nu får den populære politiker opbakning fra uventet kant.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen (EL) har nemlig på klos hold oplevet, hvor ungdommelig Haarder kan være.

På sin Facebook-profil røber venstrefløjsprofilen, hvordan hun til et oplæg med en norsk taler fik hjælp af sidekammeraten Bertel Haarder.

'Til de der siger, at Bertel Haarder er for gammel til folketinget: Han er netop nu min sidekammeret. Oplægsholderen er norsk. Jeg har problemer med forståelsen og beklager mig til Bertel. Bertels svar "Ser du ikke Skam!?!?"', skriver Schmidt-Nielsen.

Den norske tv-serie Skam handler om en gruppe norske gymnasieelevers dagligdag og problemer med skole, kærlighed og sex.

Og det er åbenbart tv lige efter Bertel Haarders smag. I hvert fald har den tidligere kulturminister bedt sin efterfølger på posten, Mette Bock (LA), kæmpe for, at danskere igen kan følge med i livet på Hartvig Nissen-gymnasiet i Oslo, efter det norske stats-tv NRK har blokeret for udenlandsk visning af Skam.

I et §20-spørgsmål til kulturministeren beklager Haarder sig over blokeringen.

- Intet betyder mere for den gensidige nordiske sprogforståelse end uhindret adgang til nabolandskanalerne. Pippi Langstrømpe har i så henseende haft større betydning end samtlige sessioner i Nordisk Råd, lyder det fra Bertel Haarder, der fortsætter:

- Det var et enormt tilbageskridt, da rene pengeinteresser stoppede for danske teenageres fulde adgang til den norske tv-serie SKAM på NRK’s hjemmeside. Det er utroligt, at de norske parter ikke kunne forhandle sig til en løsning i tide, så afbrydelsen kunne undgås.

Se også: Bertel Haarder kæmper for Skam

69 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere