Johanne: Løkke er taget med bukserne nede

Lars Løkke Rasmussen taler med to tunger om job til danskere og billig udenlandsk arbejdskraft

Lars Løkke taler i to retninger, mener Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. (Foto: Martin Ekelund)

Lars Løkke Rasmussen er taget med bukserne nede, når han revser regeringen for kun at have skabt 700 job til danskere, mens han samtidig vil lempe reglerne, så erhvervslivet kan hente billig udenlandsk arbejdskraft fra en række lande.

Det mener Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, som kaster sig ud i et hårdt angreb mod Lars Løkke Rasmussen oven på Ekstra Bladets historie om Venstres politik i dag.

- Lars Løkke er jo taget med bukserne nede. Over for vælgerne giver han udtryk for, at det er et problem, at for mange job går til udlændinge. Men når han taler til vennerne i Dansk Industri, så lover han, at Venstre vil lade arbejdsgiverne importere endnu mere billig arbejdskraft fra hele verden. Det er jo tydeligt, at han taler med to tunger – afhængigt af hvem han taler til, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

I Venstres eget udlændingeudspil fra sidste år fremgår det, at Venstre i fremtiden vil gøre Danmark til et 'særdeles åbent land' for dem, der kan og vil arbejde.

Dansk politik - 3. jun. 2015 - kl. 07:53 TV: Endnu en møgsag for Lars Løkke?

Dansk politik - 3. jun. 2015 - kl. 06:41 TV: Løkke lover job-fest til billige udlændinge

Lars Løkke Rasmussen har endda pralet med Venstres planer over for erhvervslivets top på DI's årsmøde. Her nævnte Løkke specifikt, at de nye lempelige regler vil åbne op for et 'arbejdskraftsmarkedsopland” på 600 mio.' mennesker.

- Venstres løfte til arbejdsgiverne er gift for de arbejdsløse. Hvis arbejdsgiverne kan hente billig  arbejdskraft fra hele verden til fx lavtlønnede ufaglærte job, så vil det blive endnu sværere for de mennesker, der går arbejdsløse i Danmark, at få en chance på arbejdsmarkedet, siger Johanne Schmidt-Nielsen, der også kritiserer DF for i det hele taget at støtte Venstre efter valget.

- Tænk at Dansk Folkeparti støtter en statsministerkandidat, der planlægger at åbne op for en massiv import af billig arbejdskraft, der skal presse løn og arbejdsvilkår i Danmark. Det tror jeg egentlig, mange danskere godt kunne bruge en forklaring på, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Dansk Folkeparti kritiserer selv Løkkes udspil og siger, at de lempelige regler for udenlandsk arbejdskraft ikke er særligt godt tænkt igennem, når man tager højde for de seneste dages kritik af de få danskere, der har fået glæde af de skabte job.

Se også: DF: Løkke må selv kunne se det

Lars Løkke Rasmussen forsvarede i går sit udlændingeudspil, da Ekstra Bladet mødte ham i Ringsted. Du kan se det i klippet øverst i artiklen og Ekstra Bladets folk diskutere sagen i klippet her:

173 kommentarer
Vis kommentarer