Johanne: Min efterfølger er mere erfaren end jeg var

Johanne Schmidt stopper som politisk ordfører, men fortsætter i Folketinget som ordfører på integration.

(Foto: Niels Hougaard)
(Foto: Niels Hougaard)

Enhedslisten får en ny politisk ordfører, som er mere erfaren end Johanne Schmidt-Nielsen var, da hun fik posten.

Sådan lyder det fra hovedpersonen selv, da Enhedslisten onsdag præsenterede Pernille Skipper som ny politisk ordfører for partiet.

- Det er Enhedslistens rotationsprincip, som betyder, at jeg ikke kan blive siddende i Folketinget efter næste valg. Det er et godt princip, som sikrer, at det at være folketingsmedlem ikke er et livslangt hverv.

- At vores folketingsmedlemmer også får nogle erfaringer fra den anden side af de tykke mure på Christiansborg, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun fastslår, at skiftet gennemføres nu, fordi ingen kan vide, hvornår det næste folketingsvalg kommer.

- Regeringen er vakkelvorn. Og når valgkampen kommer, så er der en, der skal stå i spidsen for Enhedslisten i valgkampen.

- Det er fornuftigt at foretage skiftet nu, så Pernille får god tid til at komme ind i rollen, siger Johanne Schmidt-Nielsen. Hun håber dog, at Pernille Skipper ikke får alt for god tid til at sætte sig i stolen, fordi det vil betyde, at der er lang tid til valget.

- Pernille er den rigtige til at overtage jobbet. Hun er væsentligt mere erfaren end jeg var, da vi fandt på, at Enhedslisten skulle have en politisk ordfører, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun vil nu fortsætte som medlem af Folketinget og få en særlig opgave som ordfører for flygtninge og integration.

- Vi står i en verdenshistorisk flygtningekrise, så det er et vigtigt område, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

5 kommentarer
Vis kommentarer