Johanne reddet på målstregen: Det scorer hun

Johanne Schmidt-Nielsen nåede med nød og næppe med i Enhedslistens kandidatfelt til folketingsvalget. Det giver op til fire års løn, tillæg og pensions-bonus

Johanne Schmidt-Nielsen er ikke klar til at lægge boksehandskerne. Og heldigt for det, for hun er med dagens kommende valgudskrivelse berettiget til endnu en folketingsperiode.

Der er ikke noget at sige til, at Enhedslisten-dronningen Johanne Schmidt-Nielsen er særdeles glad netop nu.

Dagens valgudskrivelse betyder nemlig, at hun lige akkurat er berettiget til at komme med på Enhedslistens kandidatliste til valget. Det er en realitet, fordi valget er blevet udskrevet før partiets årsmøde d. 5.-7. juni.

Dermed falder Johanne Schmidt-Nielsen lige præcis ikke for Enhedslistens rotationsprincip, der går på, at man ikke kan blive opstillet som folketingskandidat på årsmødet efter det syvende år i Folketinget.

Og da Johanne Schmidt-Nielsen netop ville være faldet for det krav, hvis valget blev udskrevet efter Enhedslistens kommende årsmøde, kan hun nu ånde lettet op.

- Nu kan du stille op til en periode mere. Du må have draget et lettelsens suk her til morgen?

- Jeg har slet ikke tid til at sukke. Men jo, jeg er rigtig glad for, at jeg kan stille op igen. For jeg er slet ikke færdig med at kæmpe, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ekstra Bladet.

11 år på Borgen
Enhedslisten-profilen har nu udsigt til at få en betydelig længere periode i Folketinget end de otte år, som partiets rotationsprincip ellers lægger op til.

Hun har nemlig mulighed for at sidde den kommende valgperiode ud - og da hun blev valgt ind i Folketinget i november 2007, kan hun snildt få på den gode side af 11 år i træk i Folketinget. Johanne Schmidt-Nielsen afviser dog, at det faktum gør hende til en karrierepolitiker.

- Nej, det synes jeg virkelig ikke, at det gør. Det er sådan, vores regler er. Og vi har set det med både Line Barfod og Per Clausen. Det er sådan, vi har valgt at lave reglerne, siger hun.

- Men du kan sidde i over 11 år sammenlagt. Er det virkelig ånden i jeres rotationsprincip, at Enhedslistens politikere kan sidde så længe på tinge, når der er lagt op til, at man kun skal sidde i to perioder?

- Sådan er de ikke. Reglerne siger, at man kan stille op inden for den periode.

Med udsigten til en ny periode i Folketinget kan Johanne Schmidt-Nielsen også se frem til de økonomiske goder, der følger med. Ud over lønnen, som Enhedslisten har bestemt skal være på niveau med en metalarbejder i København, får hun et skattefrit omkostningstillæg på 60.103 kroner om året.

Endeligt er der også gode pensionskroner at hente for Johanne Schmidt-Nielsen ved et genvalg. Ender hun med at sidde i Folketinget i 11 år, vil hun have optjent en pension på 212.000 kroner om året.

Scorer fed politiker-pension: Røde hyklere

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.