Johanne Schmidt til Løkke: Træk trøffeltrynen til dig

Skrot skatterabatterne og drop jagten på de fattigste, siger Enhedslisten på 1. maj til statsministeren.

Johanne Schmidt-Nielsen. (Foto: Jens Dresling)
Johanne Schmidt-Nielsen. (Foto: Jens Dresling)

Han har en forfinet evne til at snuse sig frem til de fattigste. Med enestående præcision finder han frem til dem, der har allermindst.

Og det er ikke for at komme dem til undsætning.

Sådan beskrives statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) af Enhedslistens politiske ordfører, Johannes Schmidt-Nielsen, i hendes 1. maj-tale hos 3F i Kastrup.

- Jeg har godt hørt højrefløjen sige, at alt det der med at tage fra de ledige og de syge, det i virkeligheden handler om respekt for de lavtlønnede.

- Undskyld mig. Tænk lige over den logik. Den lavtlønnede sosu-assistent bliver da ikke rigere af, at hendes fyrede kollega bliver fattigere, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Dansk politik Mette F.: Løkke og DF splitter Danmark

Mette Frederiksen. (Foto: Per Rasmussen) Dansk politik Mette F: Vi vil bekæmpe imamer, som vi bekæmpede nazisterne

Regeringens planer om en skattereform, køb af kampfly og krav om besparelser i kommunerne nedbryder samfundet, mener hun.

- Så Lars Løkke Rasmussen: Træk trøffeltrynen til dig, drop dine kampfly, skrot dine skatterabatter til de mest velstillede og fjern fingrene fra vores velfærd.

Johanne Schmidt-Nielsen langer desuden ud efter Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. Dansk Folkeparti forsøger at fremstå som et arbejderparti, men det er spil for galleriet, lyder det.

- Hulu bulu, Kristian, hvor er du henne? Du er formand for det største parti i blå blok. Du er alt for stor til at gemme dig bag Lars Løkke.

- Jeg har hørt dig sige, at Dansk Folkeparti er et arbejderparti. Men glemmer du, så husker vi, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Ud over at afskaffe efterlønnen og forringe dagpengene har Dansk Folkeparti lagt mandater til at skære i kontanthjælpen og i boligydelsen til de danske pensionister, påpeger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Sådan handler et arbejderparti ikke, siger hun.

590 kommentarer
Vis kommentarer