Annonce:
Annonce:

Johanne vil teste Thulesen Dahl og Mette F

Johanne Schmidt-Nielsen er klar til aktivere velfærdspolitisk flertal, fastslår hun på partiets årsmøde

Annonce:
Følg Politik

Det er ikke kun regeringen og de øvrige blå partier, der kan regne med at blive udfordret fra venstre side af Folketinget i den kommende tid.

Også Socialdemokraterne kan se frem til at blive testet, varsler Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, der vil arbejde for at aktivere det såkaldte 'velfærdspolitiske flertal'.

- Hvis Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne holder fast, har vi mulighed for at få gennemført ting, der trækker i den rigtige retning, siger hun i et interview med Ritzau.

Johanne Schmidt-Nielsen lægger dermed op til, at hendes parti kunne gå sammen med DF og S i økonomiske spørgsmål - for eksempel om dagpenge - uden om regeringen.

Det er præcis, hvad Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, gentagne gange har betegnet som en 'økonomisk fodnotepolitik', som hun afviser at medvirke til.

Det, synes Johanne Schmidt-Nielsen, er helt uforståeligt.

- Hvis der på nogen måde er mulighed for at gøre noget for de mange mennesker, der er ramt af højrefløjens forringelser, skal vi da bruge den mulighed, siger hun.

- Vi skal have testet Thulesen Dahl. Mener han det, når han siger, at han ønsker et mere trygt dagpengesystem, eller løber han fra sine løfter, lige så snart der er nogen, der holder en grænsebom op for næsen af ham?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: