Justits-Mette bekræfter: Jeg holdt jul på Christiania

Fristaden jubler: Politiets øverste chef fejrede juleaften med sin nye familie på Christiania

Forgængeren Morten Bødskov røg som justitsminister, fordi han var bange for at komme på Christiania. Den frygt deler Mette Frederiksen ikke. Foto. Jens Dresling
Forgængeren Morten Bødskov røg som justitsminister, fordi han var bange for at komme på Christiania. Den frygt deler Mette Frederiksen ikke. Foto. Jens Dresling

Mens de menige politibetjente ofte beskriver Christiania som en krigszone, hvor nogle af dem ligefrem frygter for deres liv, så valgte politiets øverste chef, justitsminister Mette Frederiksen (S), at fejre jul på ’fristaden’ sammen med sin nye kæreste og hans familie.

’Det er korrekt, at jeg holdt juleaften sammen med min kæreste hos familie på Christiania. Jeg har i øvrigt besøgt området flere gange i de forgangne år. Som socialdemokrater kæmper vi for normalisering af området, ikke lukning. Politiets vigtige indsats i området er naturligvis ikke til diskussion. Det er hashhandel, vi skal bekæmpe, ikke christianitterne’, udtaler hun i en sms til Ekstra Bladet – sendt fra hendes spindoktor.

’Vi havde i øvrigt en hyggelig aften og ja, vi fik and - og nej, jeg vandt desværre ikke mandelgaven. Og jul må man også som justitsminister tilbringe sammen med sin familie’, lyder det videre fra justitsministeren.

Mette Frederiksens sms til Ekstra Bladet kom tirsdag aften, efter christianitterne bag Facebook-gruppen CADOK havde omtalt justitsministerens juleaften – og brugt hendes besøg til at slå fast, at fristaden er et fredeligt sted.

Artiklen fortsætter under billedet.

CADOK-folket kæder Mette Frederiksens juleaften på Christiania sammen med de seks store hashsager, som lige nu kører ved domstolene. Omkring 40 christianitter sidder varetægtsfængslet i hash-sagerne, og politiet bruger årligt store millionbeløb på at bekæmpe organiseret kriminalitet på fristaden.

Politiet tog Christiania-hash for 116 mio. kroner i 2014

Skal i Christiania-samråd

Allerede i morgen får justitsministeren brug for sin nye insiderviden om forholdene på Christiania. 

Her skal Mette Frederiksen nemlig i åbent samråd i Folketingets Retsudvalg, hvor hun skal svare på sit kendskab til, at penge fra det ulovlige salg af hash i Pusher Street bliver brugt til renovering af daginstitutioner, vejarbejde, kloakering med mere på Christiania.

Altså hvordan der flyder penge fra den organiserede kriminalitet til den mere legale del af fristaden.

Politiet vil spørge christianitter: Er I tilfredse med os

Politiet – som hun er øverste chef for – har længe hævdet, at det forholdt sig sådan. Og i oktober sidste år stod en anonym pusher frem på DR2 og bekræftede politiets anklager. 

Det er med udgangspunkt i denne udsendelse, at retsudvalget nu afkræver Mette Frederiksen svar på, om hun før DR2-programmet kendte til denne pengestrøm – og om hun gør noget for at stoppe den.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri