Justitsminister Pind vil bekæmpe narko i fængslerne

Søren Pind bebuder offensiv mod narkoen i fængslerne. Det lyder godt, men hvor er pengene, spørger personalet

Respekten for at sidde i fængsel skal genoprettes, og det skal blandt andet ske ved at bekæmpe den massive misbrug af stoffer inden for murene.

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pind (V), der erklærer krig mod fangernes misbrug. Både af hensyn til samfundet, til retsfølelsen og til fangerne selv.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

- Når man putter folk i fængsel, skal de ikke kunne fortsætte nogen form for kriminel livsstil. Et tydeligt eksempel er indsmuglingen af stoffer og mobiltelefoner, siger Søren Pind.

Flere end halvdelen af de indsatte i landets fængsler og arresthuse skønnes at have problemer med narkotikamisbrug ifølge kriminalforsorgen.

- De regler, der gælder, skal respekteres. Dertil kommer, at hvis der skal være genopdragelse i at sidde i fængsel, skal man kunne nå ind til de mennesker.

- Hvis fangerne hele tiden er "døde" og går rundt i en rus og i virkeligheden ikke bliver konfronteret med det sted, de er, så fungerer det ikke, siger han.

Pind vil forud for den næste politiske aftale om Kriminalforsorgen næste år bede sit system undersøge, om løsningerne skal være flere razziaer, mere kontrol af menneskelige hulrum eller måske udskudte prøveløsladelser ved stofmisbrug.

De ansatte i fængslerne er med på at øge indsatsen.

- Vi skal have bedre adgangskontrol, højere hegn og flere mobilskannere. Og så kan vi lave flere aktioner, hvor vi "vælter" et fængsel klokken 6.30 om morgenen med hunde og det hele.

- Hver gang vi gør det, finder vi stoffer og telefoner. Men det koster nogle penge, så han skal være klar til at betale. Vi kan nok aldrig fjerne stofferne helt, men vi er med på at øge indsatsen, siger formand for Fængselsforbundet Kim Østerbye

6 kommentarer
Vis kommentarer