Annonce:
Annonce:

K-borgmester: Dybt pinligt at vælte Eva Kjer Hansen

Vesthimmerlands borgmester kritiserer De Konservatives mistillid til miljø- og fødevareministeren.

Her fortæller Pape, at Konservative ikke længere har tillid til Eva Kjer (Foto: Lasse Brøndal)
Annonce:
Følg Politik

De Konservatives beslutning om at udtrykke mistillid til Eva Kjer Hansen (V) får nu kritik fra en konservativ borgmester. Det skriver Landbrugsavisen.

- Jeg har aldrig nogensinde oplevet noget så pinligt, som det jeg har oplevet i aften, siger Knud Kristensen (K), borgmester i Vesthimmerland Kommune, til avisen.

- Man kan ikke gå ind og ville begge dele: Både støtte en landbrugspakke og ville af med ministeren. Jeg er fuldstændig rystet, siger han.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen kritiseres for at have "sminket" beregninger af den omstridte landbrugspakkes indvirkning på vandmiljøet. Det er på den baggrund, at De Konservative har besluttet at udtrykke mistillid til hende.

Men trods mistilliden støtter partiet altså stadig landbrugspakken.

Pape afbryder Løkkes krisemøde for tv-interview: Kjer er færdig

Annonce:

Inden skæbnemøde hos Løkke: Det sejler i blå blok

Mail afslører: Jarlov talte med to tunger

Knud Kristensen fra Vesthimmerland har ifølge Landbrugsavisen opfordret sin byrådsgruppe til at mødes onsdag klokken 12 for at diskutere situationen.

Landbruget spiller en vigtig rolle i Vesthimmerland. Landbrugspakken kan være med til at sikre, at afgrøderne får den fornødne næring, understreger borgmesteren.

- Jeg har ikke haft mulighed for at læse alt materialet igennem, men det, som Eva Kjer Hansen har fremlagt for forhandlerne, har jeg tillid til, er i orden, siger Knud Kristensen.

Han har selv været medlem af Folketinget, mens Eva Kjer Hansen var minister, og han undres over forløbet mellem De Konservative og ministeren.

Annonce:

- Jeg har ikke oplevet, at hun har gjort noget for at misinformere. Hun har altid været imødekommende og svaret på det, man har spurgt om. Jeg kan slet ikke forstå det, der foregår i aften, siger Knud Kristensen tirsdag.

Ifølge beregninger vil landbrugspakken medføre en større udledning af kvælstof de første år, efter at pakken er trådt i kraft. Borgmesteren frygter dog ikke, at det vil skade vandet i eksempelvis Limfjorden, som Vesthimmerland har kyster ud til.

- Jeg er overhovedet ikke det mindste bekymret. Vi har i øjeblikket så udsultet en jord, at vi ikke engang kan producere brødhvede, siger han og henviser til de udvidede muligheder for at gødske, som landbrugspakken vil give.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: