K-ordfører om Pape-ultimatum: - Vi vil ikke vælte regeringen

Der blev begået en fejl, da landbrugspakken blev vedtaget, og det er den fejl, De Konservative vil rette op på med deres ultimatum, forklarer Mette Abildgaard

(POLFOTO)
(POLFOTO)

Det er kun en måned siden, at De Konservative fik Venstres Eva Kjer Hansen til at forlade sin post som miljø- og fødevareminister, og nu er partiet så på krigsstien igen med et ultimatum.

Men De Konservative er ikke ude på at vælte regeringen, forklarer miljø-ordfører Mette Abildgaard til Ekstra Bladet.

- Vi er ikke ude i at vælte regeringen. Der er lidt vej fra at lave en pakke om efterafgrøder med 90 mandater i Folketinget til at vælte regeringen, og det er slet ikke det, vi er ude i.

En udstrakt hånd
Miljøordføreren er endda lidt vissen ved ordet ultimatum, da hun ikke anser de 14 dage, partiet har givet regeringen til at komme med garantier, for et ultimatum.

- Hvis ikke de vil være med til det, så må vi se, om der er andre i Folketinget, der vil stemme for vores konservative politik.

- Det er jo ikke usædvanligt for støttepartier at finde et flertal uden om regeringen. Det er egentlig nemt for ministeren (miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, red.) at tage imod vores udstrakte hånd.

Partiets helt konkrete krav er, at der i løbet af 2017 og 2018 bliver udledt 624 ton mindre kvælstof.

Søren Pape (Foto: Jonas Olufson) Dansk politik - 24. mar. 2016 - kl. 20:20 Pape fortsætter landbrugs-korstog: Truer regeringen med ultimatum

Et horn i siden
Mette Abildgaard siger til Ekstra Bladet, at der blev begået en fejl, da landbrugspakken blev vedtaget, og det er den fejl, de nu vil rette op på.

Til Berlingske siger partiformand Søren Pape, at han har et udestående med regeringen, efter sidste boksekamp om Eva Kjer Hansen.

- Jeg ved godt, at nogen har sat spørgsmålstegn ved, om vi mente det seriøst, da vi krævede miljøkompenserende tiltag. Men klaveret spiller jo ikke sådan, at fordi en minister har måttet gå, så mener vi ikke længere noget politisk, siger Søren Pape til Berlingske.

Indrømmelserne skal ske i forbindelse med forhandlingerne om den kommende naturpakke, og de handler i bund og grund om at nulstille den øgede mængde kvælstof, som landbrugspakken tillod danske landmænd at udlede.

Ingen garanti fra minister
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har alene ønsket at svare skriftligt på Berlingske spørgsmål om de Konservatives krav.

- Det er ikke nogen overraskelse, at de Konservative gerne vil have visse ting med i forhandlingerne. Men man kan ikke garantere noget om indholdet af en politisk aftale, inden den er indgået. Vi er fire partier, der skal blive enige, og vi skal finde finansiering. Alle skal kunne se elementer af egen politik i aftalen, men det, forventer jeg nu også, vil kunne lykkes, skriver ministeren til Berlingske.

Er det stadig Esben Lunde Larsens svar om to uger, så vil De Konservative finde deres flertal hos de røde partier, siger Mette Abildgaard.

148 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere