K-profil har indsamlet 15.000 til hærværksramt bageri

450 personer har på få timer bidraget til den konservative gruppeformand Mette Abildgaards indsamling til fordel for den hærværksramte bager i Tingbjerg

Mandag formiddag har vi rundet 15.000 kroner fra 450 bidragydere. Så jeg kommer nok ikke til at sende alle pengene til ham i form af en buket blomster, siger Mette Abildgaard. Foto: Anthon Unger
Mandag formiddag har vi rundet 15.000 kroner fra 450 bidragydere. Så jeg kommer nok ikke til at sende alle pengene til ham i form af en buket blomster, siger Mette Abildgaard. Foto: Anthon Unger

Flere politikere reagerer med støtteerklæringer, efter at en bager i Tingbjerg i det nordvestlige København har fået sin virksomhed smadret - og nu vælter det også ind med kontante støttebidrag.

Hærværket skyldes ifølge ejeren, Ali Parnian, at han nægter at betale de beskyttelsespenge, han er blevet opkrævet.

De Konservatives gruppeformand, Mette Abildgaard, har på Facebook taget initiativ til en indsamling til fordel for den hærværksramte mand.

- For mig handler det om at vise opbakning til en mand, der har truffet et virkelig modigt valg, nemlig at sige nej til afpresning, forklarer Mette Abildgaard.

Pape efter brutalt hærværk: 'Maskerede kujoner'

Det var i første omgang meningen, at indsamlingen bare skulle dække en buket blomster og en æske chokolade.

Men det er gået over al forventning, lyder det fra politikeren.

- Her mandag formiddag har vi rundet 15.000 kroner fra 450 bidragydere. Så jeg kommer nok ikke til at sende alle pengene til ham i form af en buket blomster, siger Mette Abildgaard.

Hun vil overveje, om nogle af pengene på en eller anden måde kan bruges til at få Ali Parnian til at genopbygge sin forretning.

- Kalder sagen også på politiske initiativer, sådan som du ser det?

- Først og fremmest skal vi sikre, at de ansvarlige bliver fundet. Og så er jeg spændt på at høre, om der er tale om et generelt problem i Tingbjerg.

- Ali har peget på, at han og hans forretning ikke kunne blive forsikret. Hvis det er sandt, er det helt absurd. Hvis der er steder i Danmark, hvor man ikke kan blive forsikret, så er det noget, vi må se på, siger hun.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil ikke interviewes om sagen, men han har på Facebook tilkendegivet sin støtte til bageriejeren.

- Vanvittige billeder. Mage til afstumpet adfærd. Jeg sender de allervarmeste tanker til Ali, der på få sekunder har fået smadret sin livsdrøm af maskerede kujoner, skriver ministeren på Facebook.

Sagen er blevet anmeldt til Københavns Politi, der nu efterforsker sagen.

I 2012 blev en café på Nørrebro udsat for afpresning. Caféejeren sagde nej, og det førte til, at vinduespartierne blev smadret.

Sidste år blev flere butikker og restauranter i Odense udsat for afpresning og truet til at betale beskyttelsespenge til kriminelle bander.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.