Annonce:
Annonce:

K strammer skruen over for presset minister

Nu erkender ministerium, at landbruget kommet til at belaste miljøet mere i 2016 end i 2015

Rasmus Jarlov har nu fået at vide, at landbrugspakken rent faktisk vil føre til mere kvælstofsudledning i 2016 (Foto: POLFOTO)
Rasmus Jarlov har nu fået at vide, at landbrugspakken rent faktisk vil føre til mere kvælstofsudledning i 2016 (Foto: POLFOTO)
Annonce:
Følg Politik

Selvom statsminister Lars Løkke (V) i aftes med et par tweets forsøgte at hælde vand på bålet i sagen om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) mulige vildledning af Folketinget, så buldrer sagen videre.

De Konservative holder ministers politiske liv i hænderne, og nu gør partiet klart, at ministeren under forhandlingerne om landbrugspakken ikke gav et retvisende billede af dens konsekvenser for miljøet.

- Vi har fået det indtryk, at der ikke kommer nogle år, hvor kvælstofudledningen vil stige. Det ser ud til, at det ikke passer, siger han til DR.

Dermed intensiverer De Konservative kritikken af ministeren. Det sker til trods for, at netop Rasmus Jarlov og Dansk Folkeparti i går var til et glatte-ud-møde med Eva Kjers embedsfolk, mens hun selv var i Bruxelles.

Annonce:

Forskelligt indtryk
- Der er forskel på, hvilket indtryk der har været i forhandlingslokalet, og hvilket indtryk man får, efter forskerne har været på banen, fortsætter Rasmus Jarlov.

Udmeldingen kommer, fordi ministeriet på mødet har erkendt, at der i 2016 vil ske en stigning i landbrugets udledning af kvælstof. Og det er nye toner.

Kovending i kvælstofsag: Landbrugspakken belaster miljøet

Eva Kjer havde travlt: Omstridt landbrugspakke skulle hastes igennem

- Dette er ny oplysning for os, som vi må forholde os til. Det er også et andet indtryk end det, vi blev efterladt med under forhandlingerne. siger Jarlov til Berlingske.

Sagen begyndte for alvor at rulle i weekenden, da en række af forskere forklarede, at de føler sig manipuleret med af ministeren.

Statsminister Lars Løkke var ellers på Twitter mandag aften. Her forsøgte han at kaste is på sagen. Han skrev bl.a.:

- Før folketingsvalget lavede de blå partier en 16 punktsplan for landbruget. Den har vi leveret - med respekt for miljøet. Fuldstændig som aftalt!, skriver statsministeren.

Annonce:

Bilde os ind
De ultragrønne i Enhedslisten er dog slet ikke tilfreds. Over for TV2 mere end antyder partiets miljø- og landbrugsordfører, at ministeren bevidst har løjet.

- Noget tyder på, hun meget bevidst er gået til os i forsøget på at bilde os ind, at der ikke var den her forurening, fordi det var den eneste måde, hun kunne få regeringens landbrugspolitik igennem, siger Mette Reumert Gjerding.

Sagen om landbrugspakken er i øvrigt ikke den eneste møgsag Eva Kjer skal forholde sig til.

Ekstra Bladet afslører nemlig i dag, at hun efter pres fra industrien mistænkes for at forhale offentliggørelsen af en omfattende sag om kinesisk svindelhonnig.

Tonsvis af falsk kinesisk honning solgt i Danmark

Ministers politiske liv vakler: Nu taler hun om bland-selv-slik

Oppositionen får alligevel høring om landbrugspakke Engell: 'Miljøministeren er i KÆMPE problemer'

Oppositionen får alligevel høring om landbrugspakke Minister afviser at have vildledt om landbrugspakke

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: