Annonce:
Annonce:

K vil lade p-vagter udstede bøder for affald på gaden

Politiet udskriver få bøder for henkastet affald. Kommuner skal selv kunne udskrive bøder, mener Konservative

Foto: Benjamin Kürstein
Foto: Benjamin Kürstein
Annonce:
Følg Politik

Når en person smider affald i naturen eller på gaden, bør den kommunale p-vagt eller parkbetjent kunne udskrive en bøde.

Det mener Konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard, der vil tage et opgør med, at det kun er politiet, der må give bøder for overtrædelse af Naturbeskyttelsesloven og Miljøbeskyttelsesloven.

Ifølge en opgørelse fra Miljøstyrelsen blev der fra april 2008 og frem til juli 2015 udskrevet 36 bøder for henkastet affald. Det er for få, mener miljøordføreren.

- Vi ser, at der bliver smidt rigtigt meget affald. Det går ud over naturen. Som reglerne er i dag, kan du få bøder på flere tusinde kroner, men der er ikke nok, der bliver straffet.

- Presset på politiet er stort. De har mange andre opgaver end at udskrive bøder, siger Mette Abildgaard.

Annonce:

Hun påpeger, at de kommunalt ansatte p-vagter og parkbetjente i forvejen er på gaderne og i parken, hvor folk smider affald, og derfor har god mulighed for at udskrive bøder.

Forslaget kommer i forbindelse med, at Danmarks Naturfredningsforening søndag holder sin årlige affaldsindsamling.

De Konservative vil ikke ansætte flere til at udskrive bøderne. Men Mette Abildgaard vil gerne drøfte, hvordan kommunerne bedst muligt kan varetage opgaven.

- Vi bruger mange offentlige kroner på at sende fejemaskiner ud for at rydde op i gaden. Kunne vi skære lidt ned for den indsats for til gengæld at prioritere midlerne anderledes, ville jeg synes, det var fornuftigt, siger hun.

Allerede i juli sidste år luftede Venstres transportordfører, Karsten Pihl Lorentzen, tanken om at lade eksempelvis p-vagter udskrive bøder for affald.

Københavns Kommune har også vist interesse for idéen. Kommunen ansøgte sidste år om at få lov til at udskrive bøder, når folk smider affald på gader og i parker.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: