K vil supplere landbrugspakken med miljøvenlige aftaler

K kræver fortsat tillægsaftale, men de blå partier er stadig enige om at føre landbrugspakken ud i livet

Efter et møde mellem de blå partier hos miljø- og fødevareministeren søndag aften, står det fast, at landbrugspakken overlever, men at De Konservative fortsat vil kæmpe for at få en grøn tillægsaftale på plads.

Det fortæller Rasmus Jarlov, der er landbrugsordfører for De Konservative.

- Det er meget vigtigt at understrege, at vi ikke vil trække os fra aftalen, men vi vil have en tillægsaftale.

- Vi har ikke fået en aftale endnu, men vi fortsætter forhandlingerne i de kommende dage, siger han til Ritzau.

For en uge siden blev der rettet skarp kritik mod miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Eksperter beskyldte ministeriet for at pynte på tallene bag den kommende landbrugspakke for at få miljøbelastningen til at syne mindre.

Det fik især De Konservative til at kræve forbedringer, og det holder partiet fortsat fast i, selv om det stadig lægger stemmer til landbrugspakken.

- Vi vil have nogle flere initiativer i form af mere skov og flere vådområder, som forbedrer kvælstofregnskabet og vandmiljøet, siger Rasmus Jarlov.

Han understreger, at det er afgørende at få lavet nogle tiltag, der forbedrer vandmiljøet. Dog har partiet endnu ikke nogen konkrete bud. Det betyder, at der indtil videre er status quo i forhandlingerne om en tillægsaftale.

- Vi er stadig ved at regne på forskellige muligheder. Så er det op til de borgerlige partier, om de vil være med til sådan en tillægsaftale, siger Jarlov.

Hvor stor sandsynligheden er for, at de andre partier i aftalen vil gå med på De Konservatives tillægsaftaler, er endnu ikke til at sige. Sådan lyder det fra Mette Bock, Liberal Alliances landbrugsordfører.

- Vi havde troet der ville komme noget konkret fra De Konservative, men det gjorde der ikke. Derfor kan vi jo bare konkludere, at vi har en aftale, siger hun til Ritzau.

- Hvis man inden for den aftale, der ligger, kan rykke rundt på nogen ting, så kan vi godt tale om det, siger Mette Bock.