Kæmpe Sass-sviner: - Gå dog hjem til dine børnebørn, Mogens

Henrik Sass er ude med riven efter sin tidligere partiformand Mogens Lykketoft

Henrik Sass Larsen langer ud efter sin tidligere partiformand Mogens Lykketoft. Foto: Jonas Olufson
Henrik Sass Larsen langer ud efter sin tidligere partiformand Mogens Lykketoft. Foto: Jonas Olufson

Henrik Sass Larsens smækker med døren på vej ud af dansk politik. I et interview med Weekendavisen kommer Sass med hårde ord om Socialdemokratiets tidligere formand, Mogens Lykketoft.

-  Lykketoft kommer med erindringer, hvor han nedgør og sabler ned. Hvad lever han for, kan han aldrig få nok? Han har opnået det hele, ministerposter, formandskab, FN, men igen skal han ødelægge, igen skal han desavouere. Åh, gå dog hjem og pas dine børnebørn, Mogens, jeg er så træt af det, siger Henrik Sass Larsen til Weekendavisen.

I interviewet reagerer Sass på, at Lykketoft i en ny bog kritiserer Helle Thorning-Schmidt, Han kalder hende blandt andet for 'fejlcastet'. Sass forsvarer Thorning-Schmidt og siger i interviewet, at hun lå holdningsmæssigt korrekt.

I stedet vender han sigtekornet mod Mogens Lykketoft, som ifølge ham bar en stor del af ansvaret for, at Socialdemokratiet var længe om at komme sig efter valgnederlaget i 2001.Her mistede man nøglerne til Statsministeriet, efter de havde været Poul Nyrup Rasmussens i otte år.

- Han er er nok fejlcastet i rollen som socialdemokrat, siger Henrik Sass Larsen.

Løkke skal ud
Henrik Sass Larsen gør regnskabet op efter en folketingskarriere på næsten 20 år, hvor et af højdepunkterne var årene som erhvervsminister i Thornings regering.

Hans største fortrydelse skal dog findes i forhandlingerne til netop Thorning-regeringen. Her endte han med at kalde Margrethe Vestager og Radikale Venstre tilbage til forhandlingsbordet, hvilket som bekendt endte med et regeringssamarbejde.

Stod det til Sass, havde Socialdemokratiet og SF dannet regering uden Radikale Venstre. Et parti, som ifølge ham har ændret sig enormt over årene og nu er blevet et parti, der alene varetager elitære interesser for akademikere.

I sin politiske svanesang slår Sass i stedet et slag for et samarbejde med Venstre over midten. Det kræver dog, at de får skilt sig af med deres gamle frontfigur.

- Derfor må man også virkelig håbe, at Venstre kommer i gang med at agere som politisk parti, og at Løkke finder noget andet at beskæftige sig med, inden han ødelægger hele partiet. siger Henrik Sass Larsen til Weekendavisen.

Han ser uheldige ligheder mellem Lars Løkke Rasmussen og Mogens Lykketofts ledelsesstil.

-Man kan virkelig bruge Løkke som et studie i dårlig politisk ledelse. Først lader han sig koste rundt med af Samuelsens politiske terror, og så belønner han terroren ved at lukke ham ind i regeringen. Til sidst kan han ikke finde ud af at gå i tide. Han kunne danne en studiekreds sammen med Mogens Lykketoft og fem-seks andre, hvor de kunne sidde og erfaringsudveksle, hvordan man ikke skal føre politik, siger Sass.

Henrik Sass Larsen forlader officielt Folketinget ved udgangen af september. Fra årsskiftet skal han være direktør i brancheorganisationen DVCA.

Dansk politik Henrik Sass Larsen forlader Folketinget

Henrik Sass Larsen kan se frem til en lønforhøjelse, når han bliver lobbyist for blandt andre  'vampyrblæksprutten' Goldman Sachs. Foto: Jonas Olufson Dansk politik Sass' nye job: Bliver lobbyist for Goldman Sachs

Henrik Sass Larsen. Foto: Jonas Olufson Dansk politik Ville bremse hemmeligheder hos kapitalfonde: Fra sosse-Sass til lobby-Larsen

Tanja Larsson er ny socialdemokrat i Folketinget. Pressefoto Dansk politik Sass-suppleant fik syv minutters forspring

Lederen Sass Larsens sortie er en ynk

1 af 2 Henrik Sass Larsen langer ud efter sin tidligere partiformand Mogens Lykketoft. Foto: Jonas Olufson
2 af 2 Henrik Sass Larsen langer ud efter sin tidligere partiformand Mogens Lykketoft. Foto: Jonas Olufson
174 kommentarer
Vis kommentarer