Annonce:
Annonce:

Kalder minister i samråd: - Det gør mig rasende

Politisk ordfører for Radikale Venstre Andreas Steenberg kalder Mattias Tesfaye (S) i samråd om, hvordan reglerne for bl.a. familiesammenføring rammer danske statsborgere

Annonce:
Følg Politik

Er du en af de danskere, der kæmper med at få lov til at leve med din udenlandske ægtefælle i Danmark? Skriv til journalisterne her.

Andreas Steenberg (R) kalder nu udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd om, hvordan reglerne for blandt andet familiesammenføring rammer danske statsborgere.

Det sker, efter Ekstra Bladet har berettet om danske Carsten Würtz, som har fået afslag på at få sin indiske kone til Danmark efter reglerne om familiesammenføring efter EU-retten, og som derfor tog konsekvensen og flyttede fra landet torsdag i sidste uge.

- Jeg har læst historien, og det gør mig rasende, for den udstiller, at udlændingepolitikken er skør, siger Andreas Steenberg, som er politisk ordfører for Radikale Venstre, til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Jeg synes, det er grotesk, at vi ikke lader vores egne statsborgere have deres ægtefæller i landet, når de kan forsørge sig selv. Det er jo ikke ægtefæller til danske statsborgere, som udgør integrationsproblemet, fortsætter han.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Andreas Steenberg, politisk ordfører i Radikale Venstre. Foto: Anthon Unger
Andreas Steenberg, politisk ordfører i Radikale Venstre. Foto: Anthon Unger
 

Vil ikke flytte et komma
57-årige Carsten og 52-årige Aabha søgte om familiesammenføring i Danmark efter EU-retten, fordi de har boet sammen i Spanien. Men det fandt Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ikke tilstrækkeligt bevist.

Radikale Venstre ønsker at gøre, så danske statsborgere ikke længere bliver ramt af reglerne på området.

- Jeg ved, at Mattias Tesfaye tidligere - i forbindelse med historier, I har lavet - har sagt, at han vil indkalde til drøftelser. Men nu vil jeg simpelthen kalde ham i samråd om reglerne på området generelt, og om man ikke på baggrund af en sag som denne kan se, at de er helt hul i hovedet, siger Andreas Steenberg.

Annonce:

- Rasmus Stoklund (udlændinge- og integrationsordfører for Socialdemokratiet, red.) har udtalt, at sager som denne er 'uholdbare', men at partiet ikke umiddelbart har planer om at ændre loven. Hvad tænker du om det?

- Jeg forstår det ikke. Der er så mange eksempler på velfungerende dansk-internationale par, som bliver skilt ad, fordi man ikke vil flytte på et eneste komma i reglerne.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
 

Benlås
- Det sker jævnligt, at historier som Carstens kommer frem i medierne, og så går blandt andet Radikale ud og reagerer. Men reglerne forbliver de samme. Tror du på, I kan ændre noget denne gang?

- Al erfaring viser, at det er svært. Men der kommer jo - blandt andet fra Ekstra Bladets hånd - den ene historie efter den anden frem, og jeg tror, at de færreste borgere rent faktisk mener, at en dansker, der er gift med en inder, en brite eller en amerikaner, er problemet. 

Annonce:

- Jeg tænker også tilbage på Mint-sagen, hvor 83 børn blev udvist. I mange år så det helt umuligt ud at få lavet de regler om, men til sidst blev mængden af sager så stor, at selv Socialdemokratiet og Venstre kunne se fornuften.

Andreas Steenberg håber med egne ord, at partiet kan bidrage til at 'få løsnet den benlås, udlændingepolitikken er lagt i'.

- Der er stor forskel på, om man kommer til Danmark for at nasse på kontanthjælpssystemet, eller om man kommer for kærligheden og er villig til at arbejde. 

Kampen for den umulige kærlighed

Carsten Würtz er en af de mange danskere, der har kontaktet Ekstra Bladet med sin historie om, hvor svært det kan være at få lov til at leve med en udenlandsk ægtefælle i Danmark.

Siden Ekstra Bladet berettede om ægteparret Vlada og Lene, som fik afslag på familiesammenføring, har vi således modtaget over 50 henvendelser fra desperate danskere, der står over for den samme eller en lignende problemstilling.

Derfor sætter Ekstra Bladet nu, med afsæt i en række personlige historier, fokus på, hvordan reglerne for familiesammenføring og opholdstilladelser rammer flere danske statsborgere.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lyt til Ekstra Bladets nye politiske podcast med Joachim B. Olsen og Brian Weichardt her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: