Kampen om Pias drømme-job: 'Det har været uskønt'

DF's Søren Espersen er ikke begejstret for Liberal Alliances håndtering af forløbet om Folketingets nye formand

DF'erne Pia Kjærsgaard og Søren Espersen (foto: Thomas Sjørup)
DF'erne Pia Kjærsgaard og Søren Espersen (foto: Thomas Sjørup)

Liberal Alliance er faldet til patten og peger på Pia Kjærsgaard som Folketingets formand, efter at partiet ellers har krævet topskattelettelser for at støtte DF-veteranen.

Nu kan Pia Kjærsggard godt forberede sig på at tage imod internationale gæster som formand for Folketignet (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik LA er faldet til patten: Peger på Pia som Borgens formand

Pia Kjærsgaard kommenterer ikke sagen før torsdag, men hendes partifælle Søren Espersen lægger ikke skjul på sin begejstring over, at LA har skiftet kurs.

Espersen er dog ikke imponeret over Liberal Alliances håndtering af forløbet. 

- Jeg synes, at det har været uskønt, siger DF'eren.

Søren Pape fortæller på et doorstep-pressemøde, at Konservative støtter Pia Kjærsgaards kandidatur til posten som Folketingets formand (Foto: Ekstra Bladet) Dansk politik Pape sviner Simon Emil: Du er en kræmmer

Søren Espersen understreger, at han aldrig før har oplevet noget tilsvarende.

- Det var meget specielt. Jeg havde ikke hørt om noget lignende før - at man vil have politiske indrømmelser for formandsposten. Det er ret uhørt. Men det endte jo godt, og så er alle forhåbentlig glade, siger han.

Kender hver krinkelkrog
DF'eren mener, at Pia Kjærsgaard egner sig glimrende til formandsjobbet.

- Vi får en formand, som har enorm erfaring efter 31 år i Folketinget. Hun har været i spidsen for den mest spektakulære partidannelse i mange år. Man har ikke set noget lignende på så kort tid, og det har hun været eksponenten for.

- Hun kender hver krinkelkrog af Christiansborg igennem alle de år. Man står med en meget erfaren politiker, siger Søren Espersen.

Søren Espersen (foto: Peter Hove Olesen) Dansk politik Formandskrig på Borgen: Espersen i frontalangreb på LA

- Alle er ikke lige begejstrede for hende, og hun skiller vandene. Tror du, hun kan være den samlende figur, som posten kræver?

- Hvis der er nogen, der skiller vandede, så er det Lykketoft (Folketinget afgående formand, red.) - det gjorde Helle Thorning-Schmidt også indtil for ganske kort tid siden. Det gør alle politikere, som stikker deres næse frem. Det gør jeg sikkert også selv. Det er det politiske spil, men det har ikke noget at gøre med, hvilket arbejde man vil lave i Præsidiet, siger Søren Espersen og uddyber:

- Det er Folketingets administration, hvor hun kommer til at hjælpe på lige fod, hvad enten man har fire mandater, 37 eller er løsgænger. Hun er nu tillidsmand for hvert eneste folketingsmedlem.

90 kommentarer
Vis kommentarer