Annonce:
Annonce:

Karen Hækkerup gemmer sig

Spørgsmålene tårner sig op: Eks-ministeren er 'ude i landet', men hvor er hemmeligt

Karen Hækkerup vil ikke tale med pressen om sin tid i Justitsministeriet (Foto: Polfoto)
Karen Hækkerup vil ikke tale med pressen om sin tid i Justitsministeriet (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Karen Hækkerup vender aldrig tilbage til politik, har hun gjort klart. I de her dage vender hun heller ikke tilbage til Ekstra Bladet, der gerne vil have svar på hendes rolle i den aktuelle Eritrea-sag, der tog sin begyndelse i Hækkerups tid som justitsminister.

Da hun tiltrådte sin nye stilling, lød det ellers, at hun i høj grad skulle ud i landet og tale med folk og fæ. Bl.a. derfor varetager hendes vicedirektør store dele af den daglige drift i landbrugets organisation.

Men i dag vil Landbrug & Fødevares presseafdeling ikke engang fortælle, hvor hun befinder sig.

Ude i landet
Ekstra Bladets reporter var ellers mødt op på Axelborg i hjertet af København torsdag formiddag, for at give Karen Hækkerup chancen for at komme til orde.

Annonce:

Men hun befinder sig ikke på sit kontor, forklarer hendes stab, 'hun er ude i landet', lyder forklaringen, og organisationen lader forstå, at næste offentlige optræden for direktøren er til den årlige nytårskur.

Landbrug & Fødevare henviser igen og igen til den nuværende justitsminister, Mette Frederiksen.

Livstegn på Facebook
Seneste offentlige ytring fra Karen Hækkerup finder man således på Facebook fra i torsdags, hvor hun optræder sammen med Selina Juul, der netop er blevet kåret til årets dansker af Berlinske for sit arbejde for at begrænse madspild.

'Det er fantastisk, hvad hun har opnået med Stop spild af mad,' lyder de rosende ord fra Karen Hækkerup.

Dermed blafrer det stadig i vinden, om sygemeldt chefkonsulent Jens Weise Olesen ser spøgelser eller ej, når han fortæller Berlingske, at han fornemmede, at hans chefer var under pres for at dreje Eritrea-rapporten i en bestemt retning.

Og det står uklart, om Karen Hækkerup gik ud over sine beføjelser, da hun sad i stolen som justitsminister, eller om det er vilde spekulationer uden hold i fakta.

Annonce:

Ekstra Bladet ville derfor spørge Karen Hækkerup:
- Hvilken dialog har du haft i din ministertid med Udlændingestyrelsen og embedsfolk om Eritrea-rapporten?

- Talte du med Mette Frederiksen om rapporten, da hun overtog ministeriet?

- Hvad mente du med, at 'sætte ind over for stigning af asylansøgere fra Eritrea', som det lød i en omdiskuteret pressemeddelelse fra august i år?


Onsdag afviste Mette Frederiksen, at hun havde blandet sig i arbejdet med omstridt Eritrea-rapport (foto: Casper Thorsøe)

Efterlysning: Skal du til møde med Karen Hækkerup eller se hendes holde foredrag eller lignende, så tip Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller SMS til 1224.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: