Annonce:
Annonce:

Karen Melchior stemmer selv om De Radikale beder hende stoppe

De Radikale har helt stoppet kontakten til Karen Melchior, der repræsenterer partiet i EU-Parlamentet

Karen Melchior ville ikke tale med Ekstra Bladet om sagerne på hendes kontor

Tilbage i september 2021 spurgte Ekstra Bladet Karen Melchior ind til medarbejderflugten blandt sine ansatte, men det ville hun ikke snakke om
Annonce:
Følg Politik

De Radikale har i maj måned opfordret Karen Melchior til at nedlægge sit mandat i EU-Parlamentet. Men det har ikke haft nogen effekt.

I denne uge har Karen Melchior både holdt en tale i EU-Parlamentet i Strasbourg om indgreb mod tech-giganter og blandt andet stemt om bæredygtigt brændstof i fly.

Dermed fortsætter hun med at repræsentere partiet, selv om De Radikale har opfordret hende til at nedlægge sit mandat. De Radikale er dermed havnet i en situation, hvor man hverken har kontakt eller kontrol med et af partiets mandater i EU-Parlamentet.

Og den situation kan komme til at gælde i resten af valgperioden. I modsætning til andre partier har De Radikale nemlig ikke en eksklusionsparagraf, så man har ikke mulighed for at smide Karen Melchior ud af partiet.

Annonce:

Efter afstemningerne i EU-Parlamentet torsdag, spurgte Ritzau Karen Melchior, om hun vil imødekomme partiets ønske om, at hun nedlægger sit radikale mandat.

Eller om hun alternativt vil respektere partiets ønske om, at hun kun udtaler sig, når hun har mandat fra den radikale gruppe i EU-Parlamentet.

Men hun valgte at gå uden at svare på nogen af spørgsmålene.

Ritzau ville også gerne have spurgt Karen Melchior, om hun selv mener, at hun repræsenterer De Radikale, og om hun fortsat har kontakt til nogen i partiet om den politiske linje, hun fører.

Karen Melchior har tidligere været medlem af borgerrepræsentationen i København for De Radikale. Hun blev valgt til Europa-Parlamentet for Radikale Venstre i 2019 med 17.292 personlige stemmer.

Men tiden i EU-Parlamentet har lagt fra været fryd og gammen. Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan flere af Karen Melchiors medarbejdere har sagt op, fordi arbejdsmiljøet blev for hårdt. Medarbejderne fortalte, at det skyldtes Karen Melchiors hidsige udfald.

Annonce:

I februar sygemeldte Karen Melchiors sig. Hun fortsatte dog alligevel med at stemme i EU-Parlamentet. Det burde hun holde sig fra, når hun var sygemeldt, lød det fra den radikale ledelse.

I marts meddelte hun så, at hun var klar til at genoptage arbejdet i EU-Parlamentet. Men siden har De Radikales hovedbestyrelse opfordret hende til at trække sig fra sit mandat i EU-Parlamentet.

I en kommentar lød det fra landsformand Mikkel Irminger Sarbo:

- Afsæt for situationen er en række alvorlige brud på Radikale Venstres samværspolitik, samt at vi ikke kan opnå sikkerhed for et tilfredsstillende arbejdsmiljø på Karen Melchiors kontor i Europa-Parlamentet, lød det dengang fra Mikkel Irminger Sarbo.

Han ønsker ikke at kommentere den nuværende situation. Partiet understreger, at man har hjulpet flere af Karen Melchiors medarbejdere videre, da de var psykisk ramt af tiden med Karen Melchior som chef.

Annonce:

De Radikale har desuden fundet en ny kandidat til EU-Parlamentet i stedet for Karen Melchior. Det bliver den tidligere formand for Radikal Ungdom, Sigrid Friis Frederiksen. Karen Melchior selv udeblev fra afstemningen og blev således ikke genvalgt.

Ifølge Ritzaus oplysninger bliver Karen Melchior ikke længere inviteret til begivenheder i partiet. Hun vil således ikke tale på landsmødet i år.

Læs om Borgens hemmeligheder

Hvad tjener toppolitikerne - få svaret her:

Store forskelle - Det tjener partibosserne  

Helt tæt på Barbara Bertelsen - statsministerens knytnæve:

BBB: Berømt, berygtet, brutal

Her kan du læse Borgens pengestrømme:

Lyssky fonde og klubber: Her er partiernes hemmelige pengetanke

Det ser du ikke på tv - Christiansborg backstage:

Borgens hemmelighed: Kom med i kommandorummet  

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Der er blevet uddelt næser til både Mette Frederiksen og Mogens Jensen, men betyder det overhovedet noget som helst? Lyt til ugens ekstraudgave af 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: