Karens pensions-kup

Ministerpensions-festen: Havde Karen Hækkerup forladt sin ministerpost otte dage før, var hun gået glip af en klækkelig pensionsstigning

Der er ikke noget at sige til, hvis Karen Hækkerup (S) er tilfreds med timingen i at forlade jobbet som justitsminister.

En ting er, at han hendes efterfølger på posten, Mette Frederiksen, har haft fornøjelsen af en række møgsager – med den omstridte Eritrea-rapport som den seneste.

Men også økonomisk er Karen Hækkerups timing perfekt.

Hun drager nemlig særdeles god nytte af den pensionsfest, som Ekstra Bladet i går kunne fortælle, at Helle Thornings ministre kan se frem til.

Helle Thornings første ministerhold, hvor alle kunne glæde sig over den klækkelige efterløn og pension, de havde i vente (Polfoto) Dansk politik Så meget koster ministrenes pension

Thornings mange ministre er skiret en klækkelig pension og efterløn (foto: Jens Dresling) Samfund Helles pensionsparty: Så meget scorer hver minister

Otte dage til forskel
Da Karen Hækkerup forlod sin ministerpost og blev administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer, havde hun sammenlagt været minister i 3 år og 7 dage.

Dermed nåede hun lige akkurat at gå et trin op på ministerpensions-stigen – og med det følger udsigten til en klækkelig økonomisk bonus.

Satserne for ministerpension stiger nemlig for hvert hele år, man har været minister.

Med andre ord: Havde Karen Hækkerup forladt sin ministerpost 8 dage tidligere, ville hun have fået betydeligt mindre i pensionsposen. 

Beregnet ud fra en gennemsnitlig levetid for en kvinde på Karen Hækkerups alder, giver hendes pensions-kup i alt omkring 700.000 kroner ekstra i ministerpension.

Folketingspensionen i hus
Som følge af reglerne på området har Karen Hækkerup ret til ministerpensionen, fra hun rammer efterlønsalderen og resten af livet.

Konkret er Karen Hækkerup sikret godt 170.000 kroner om året, fra hun er nået efterlønsalderen og frem til, hun rammer folkepensionsalderen. Herefter er hun sikret godt 150.000 kroner om året i resten af livet.

Havde hun forladt sin ministerpost otte dage forinden havde tallene været henholdsvis knap 135.000 kroner og 119.000 kroner om året.

Ud over ministerpensionen er Karen Hækkerup desuden berettiget til den særlige pension, det giver at have været medlem af Folketinget. 

Landbrug & Fødevarers presseafdeling oplyser, at Karen Hækkerup ikke har nogen kommentarer til sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer