Karikaturtegner skal male officielt portræt af Lykketoft

Roald Als skal male officielt Folketings-portræt af Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft er et yndet mål for karikaturtegnere. Ovenstående er dog et ægte fotografi. Foto: Jesper Mortensen
Mogens Lykketoft er et yndet mål for karikaturtegnere. Ovenstående er dog et ægte fotografi. Foto: Jesper Mortensen

Det bliver Politikens karikaturtegner, Roals Als, der skal male det officielle portræt af Mogens Lykketoft som tidligere formand for Folketinget.

Det skriver netavisen Altinget.

Portrættet bliver afsløret d. 20. januar, hvor det vil få fast plads blandt portrætterne af andre tidligere formænd for tinget i et gennemgangslokale klods op ad Folketingssalen.

- Nu har jeg moret mig kosteligt over Roald Als i rigtig, rigtig mange år, som tegner og revser – også af mig selv. Jeg synes uden tvivl, at han er den bedste politiske karikaturtegner, som vi har, siger Mogens Lykketoft til Altinget.

Se også: Udenrigs-veteraner i kødet på Samuelsen: Han er selvglad

Se også: Lykketoft genopstiller ikke ved næste valg

Roald Als er en af landets bedst kendte karikaturtegnere og har i en lang årrække udstillet politikere og andre magthavere.

Lykketoft har ofte fået den tvivlsomme ære af at blive fremstillet som sur og sammenbidt gammelmands-politiker hos Roald Als og flere andre karikaturtegnere. Roald Als er desuden kendt for opfinde hulemandskarakteren til Anders Fogh Rasmussen i denns tid som statsminister og Venstre-formand.

Karikaturtegneren er imidlertid ifølge Mogens Lykketoft også en dygtig maler.

- Roald er også en meget dygtig maler, og derfor henvendte vi os til ham, da jeg skulle tage stilling til, hvem der skulle lave mit portræt, siger Mogens Lykketoft.

Mogens Lykketoft sidder i Folketinget indtil næste valg, hvorefter han indstiller sin politiske karriere. Han har gennem årene både været skatte-, finans- og udenrigsminister samt været formand for Socialdemokratiet, Folketinget og FN's generalforsamling, hvorfra han i september sidste år vendte hjem til sin taburet i Folketinget.

Også i Ekstra Bladet
Også Ekstra Bladets faste karikaturtegner, Morten Ingemann, har gennem årene nydt godt af Mogens Lykketoft som motiv. Her er et par eksempler fra Ingemanns karikaturtegninger.

Morten Ingemanns tegning af Lykketoft fra 2003.
Morten Ingemanns tegning af Lykketoft fra 2003.

Endnu en tegning af Mogens Lykketoft fra Morten Ingemann.
Endnu en tegning af Mogens Lykketoft fra Morten Ingemann.
 

33 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere