Annonce:
Annonce:

Karlsson om Messerschmidts folk: Jeg skulle skrive under på blanke A4-ark

Ifølge Rikke Karlsson ville Messerschmidts assistent have hende til at skrive under på blanke A4-ark

Den nu tidligere DF-parlamentariker i Bruxelles, Rikke Karlsson, kommer nu med yderligere anklager mod Morten Messerschmidt. (Foto: Rumle Skafte)
Den nu tidligere DF-parlamentariker i Bruxelles, Rikke Karlsson, kommer nu med yderligere anklager mod Morten Messerschmidt. (Foto: Rumle Skafte)
Annonce:
Følg Politik

BRUXELLES (Ekstra Bladet) Den nu tidligere DF-parlamentariker i Bruxelles, Rikke Karlsson, kommer nu med yderligere anklager mod Morten Messerschmidt.

DF-stemmeslugeren skal bl.a. via sin medarbejder i Europa-Parlamentet have forsøgt at få Karlsson til at underskrive helt blanke papirer til brug ved uddeling af EU-midler, fortæller politikeren.

Rikke Karlsson, der er niece til DF’s næstformand Søren Espersen, har nu i flere dage fortalt, hvordan hun forgæves har forsøgt at få udleveret regnskab og detaljer om de to fonde, MELD og FELD, hvor Messerschmidt har siddet som præsident. Men hendes mistanke blev allerede vakt i foråret, fortæller hun.

- Sagen starter faktisk i april måned i år med, at Messerschmidts assistent kommer ind på mit kontor med to helt blanke stykker papirer ligesom dit A4-ark og siger, at jeg skal skrive under. På det ene står MELD og på det andet står FELD, siger Rikke Karlsson i et interview med Ekstra Bladet i Bruxelles.

Karlsson til Messerschmidt: Læg alle bilag frem

- Står der slet ikke andet? Er der ikke andre papirer?

- Nej. Der er kun det. Og så siger assistenten, at hvis jeg skriver under, så kan vi få de der penge fra MELD og FELD. Det nægter jeg.

Rikke Karlsson forklarer, at hun herefter graver i fondenes forehavende, men kan – som hun har forklaret flere gange i løbet af de seneste døgn – umiddelbart hverken få udleveret regnskab eller detaljer om aktiviteterne i MELD og FELD.

Messerschmidt: Jeg lægger intet frem

Messerschmidt mener ikke, at det kommer skatteborgerne ved, hvad hans egne EU-fonde har brugt næsten 10 millioner kroner på sidste år.

I stedet kalder Morten Messerschmidt angrebene fra Rikke Karlsson et rent karaktermord.

- Jeg synes faktisk, det er ved at blive decideret ubehageligt. At hun skal gå ud med så kraftige insinuationer på noget, hun kalder sine mavefornemmelser. Det nærmer sig et forsøg på rent karaktermord fra Rikke Karlssons side, siger Morten Messerschmidt til Ekstra Bladet og understreger, at alle regler er overholdt i administrationen af midlerne i de to omstridte organisationer MELD og FELD.

- Men Rikke Karlsson vil gerne have, at du lægger bilag frem for det her 2014-regnskab, som hun er interesseret i. Hvorfor gør du ikke bare det?

- Rikke Karlsson bør lige få styr på, hvornår hun er medlem fra. Hun var slet ikke medlem i 2014, men blev det først i 2015. I 2014 var der 22 medlemmer, og jeg vil ikke gå rundt til 21 andre medlemmer for at sige, at Rikke Karlsson, som de ikke har nogen anelse, hvem er, vil have indsigt i bilag, fordi hun vil have indsigt i deres andel af pengene.

- Hun mener, hun har været medlem?

- Men, der er jeg bare nødt til at sige til dig: Det er ikke rigtigt. Karlsson har rigtig nok underskrevet, at hun er medlem af MELD og FELD i 2014, men hun er først medlem fra 1. Januar 2015, da det først gælder det følgende kalender år. Det eneste danske medlem af MELD og FELD i 2014 var undertegnede. Men Karlsson er blevet tilbudt et møde, hvor hun kan få fuldstændig indsigt i, hvordan det spiller og se aktivitetsrapporter og revisionsrapporter. Men sagen er jo bare, at 2014-regnskabet først er kommet i dag.

- Hun nævner også, at hun er blevet forelagt to blanke stykker papir, som hun skulle skrive under på, hvor der udelukkende stod MELD og FELD. Er det en praksis, du kender til: At der bare skal skrives under på blanke A4-ark?

- Jeg har ikke bedt Rikke Karlsson skrive under på noget som helst, andet end da vi drøftede det sidste år, da hun blev medlem. – Men når nu der rejses tvivl på denne måde. Hvorfor så ikke lægge bilag frem?

- Vi følger reglerne. Jeg vil sådan set gerne lave reglerne om. Det har jeg masser af gange talt om og slået slag for i Europa-Parlamentet. Men jeg gider bare ikke skulle følge et strammere sæt regler end alle andre MEP’ere, siger Morten Messerschmidt til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: