Karsten om mindre folketing: Der ville da komme færre DF'ere

Danske Folkepartis forslag om at skære i antallet af folketingsmedlemmer er en ubetinget dårlig idé, mener folketingsmedlem og ordfører fra SF Karsten Hønge. 

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

SF-ordføreren Karsten Hønge kan umiddelbart kun se én god ting ved DF's forslag om færre folketingsmedlemmer:

- Der ville komme færre DF’ere i Folketinget, siger Karsten Hønge til Ekstra Bladet.

Forslaget om færre folketingsmedlemmer kommer fra Dansk Folkepartis ordfører Peter Kofod Poulsen. Indtil videre møder forslaget opbakning i Liberal Alliance.

Begrundelsen lyder blandt andet på, at Folketinget bør kunne effektiviseres på samme måde som andre instanser i samfundet.

Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen fastslår i en skriftlig meddelelse til Ritzau, at Venstre ikke bakker det nuværende forslag op. For ukonkret, lyder kritikken, selvom han forstår baggrunden for forslaget.

SF's ordfører Karsten Hønge er klar i spyttet. Han mener forslaget fra DF er en ubetinget dårlig idé.

- I forvejen har vi et problem med afstanden mellem politikere og befolkning. 179 er ikke et magisk tal, men bliver vi færre er der ingen tvivl om, at vi bliver endnu mere elite i forhold til befolkningen. Det ville ubetinget bidrage til, at vi øger afstanden mellem befolkning og politikere, siger SF-ordføreren.

Overfor Jyllands-Posten siger valgforsker på Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, at der juridisk set ikke er noget problematisk i at skære i antallet af medlemmer i Folketinget.

Til gengæld er det noget, der i højere grad vil kunne mærkes hos de mindre folketingsgrupper. Den problematik peger Karsten Hønge fra SF også på, der 'midlertidigt', som han siger, repræsenterer en lille folketingsgruppe.

- Der er en ubegribelig stor arbejdsbyrde i en mindre folketingsgruppe. Vi ville ikke kunne finde tiden til at lave noget ude i landet. Det ville betyde at vi ville få et mere elitepræget politisk miljø. Muligheden for at deltage i alle mulige arrangementer er udelukket. Politik ville blive langt mindre folkeligt, siger han.

- Det er lettere i et stort parti, at se hvor der kan skæres i ressourcer. Og nu skal jeg jo ikke være unødigt flabet, men hvis Peter Kofod Poulsen, der repræsenterer et stort parti mener, at der er folk i deres gruppe, der ikke laver nok, og som han godt kan undvære, så vil jeg bare bekræfte ham i, at der også er folk i DF’s gruppe som jeg godt kan undvære, siger Karsten Hønge.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen