Karsten 'tøsedreng': Jeg bliver drillet

Skatteministeren vil ikke svare på spørgsmål fra socialdemokrat. Nedværdigende for Folketinget, mener han

Karsten Lauritzen svarer igen efter han blev kaldt en tøsedreng. Her ses han i folketingssalen tidligere i den politiske sæson. Plastret på hans hage har således ingen sammenhæng med dagens historie. Arkivfoto: POLFOTO
Karsten Lauritzen svarer igen efter han blev kaldt en tøsedreng. Her ses han i folketingssalen tidligere i den politiske sæson. Plastret på hans hage har således ingen sammenhæng med dagens historie. Arkivfoto: POLFOTO

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har lagt sagen om sine uheldige udtalelser om det grønlandske folketingsmedlem Aleqa Hammond bag sig.

Blandt andet derfor nægter ministeren onsdag at svare på socialdemokraten Lars Aslan Rasmussens - som kalder ministeren en 'tøsedreng' - spørgsmål til ham i folketingssalen.

- Jeg har mulighed for at sige, at det der er uden for mit ansvarsområde. Det er helt klart politisk drilleri, siger Lauritzen.

Se også: Karsten 'vi købte en grønlænder' Lauritzen melder afbud: - Du er en tøsedreng

Lars Aslan Rasmussen ville vide, om regeringen har planer om "at købe flere grønlændere i denne valgperiode".

Spørgsmålet Lauritzen ikke vil svare på
Spørgsmålet Lauritzen ikke vil svare på
 

Lauritzen har ved en nytårskur udtalt, at Venstre har "købt en grønlænder" med henvisning til en aftale med Hammond om, at hun blev udnævnt som formand for Grønlandsudvalget i Folketinget.

Ministeren minder om, at han allerede har beklaget sine udtalelser.

- Jeg kommer altid og svarer på spørgsmål fra Folketinget, og det gør jeg hver eneste dag, jeg er aktiv som minister.

- Men det der er politisk drilleri, som nedværdiger Folketinget som institution, og derfor svarer jeg ikke på spørgsmålet. Det er en afsluttet sag, hvor jeg har beklaget, siger Lauritzen.

Se også: Minister chokerer: Vi har købt en grønlænder

Tøsedreng
Lars Aslan Rasmussen mener ikke, det er politisk drilleri. Han vil nu klage til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF).

Han kalder skatteministeren for en tøsedreng. Men det betragter Lauritzen blot som yderligere drilleri.

Løsgængeren Hammond er en omstridt politiker. En sag om misbrug af Folketingets kreditkort har hun blandt andet på cv'et.

Tidligere har hun også trukket sig som landsstyreformand i Grønland, efter at det var kommet frem, at hun havde brugt mere end 100.000 offentlige kroner til privat forbrug.

Hammond har helt specifikt lavet en aftale med Venstre, som betyder, at hun i sager om kabinetsspørgsmål ikke kommer til at vælte regeringen.

Et kabinetsspørgsmål er et forslag, som en regering sætter til afstemning i Folketinget, og hvor regeringen på forhånd har meddelt, at den vil træde tilbage eller udskrive valg, hvis den kommer i mindretal.

De fire nordatlantiske mandater i Folketinget tilhører rød blok, men Hammond vil altså ikke være med til at vælte en dansk statsminister, hvis det skulle komme så vidt.

Se også: Grønlænder kræver personlig undskyldning af minister

Se også: Ikke første gang minister vækker opsigt med Grønland-udtalelser

Se også: Sagde Løkke købte en grønlænder: Nu undskylder ministeren

 

155 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere