Khader: Asylansøgere skal respektere kvinders nej

Asylansøgere skal have skåret ud i pap, hvordan det danske samfund er skruet sammen, mener De Konservative

Flygtninge i Danmark skal kende kvinders rettigheder.

Det siger integrationsordfører Naser Khader (K) i forlængelse af, at Dansk Folkeparti kræver en redegørelse om, hvorvidt flygtninge generer danske kvinder.

Eksempelvis har diskoteker og barer i Sønderborg og Haderslev ifølge TV Syd afvist flygtninge og asylansøgere, fordi de krænker kvindelige gæster med berøringer og tilbud om sex.

- Jeg synes, det er på sin plads at få undersøgt omfanget af det i Danmark. Så det støtter vi op om, siger han til Ritzau.

Flere kvinder i blandt andet Thisted Kommune har følt sig generet af udenlandske asylansøgere i nattelivet, og DF kræver, at justitsminister Søren Pind (V) tager kontakt til landets politikredse for at finde ud af, hvor omfangsrigt det er.

Og det er fornuftigt, mener Naser Khader.

- Med udgangspunkt i debatten, der startede i Köln og senere i Sverige, hvor nogle forsøgte at dække over nogle asylansøgere og flygtninges primitive adfærd over for kvinder.

Han siger, at De Konservative er tilhængere af, at asylansøgere får skåret ud i pap, hvordan det danske samfund er skruet sammen.

- Også hvad angår frihed og kvinderettigheder, og at kvinderne har ret til at bestemme over deres eget liv, seksualitet, fremtid, og at de kan gå klædt, som de vil.

- De skal have at vide, at de skal respektere kvindernes nej. De skal vide, at sexchikane er ulovligt i Danmark, og at voldtægter straffes meget hårdt. Det er i hvert fald ikke den opfattelse, som nogle af dem kommer med fra deres hjemland, siger Khader.

Ifølge asylchef i Røde Kors Anne la Cour modtager alle flygtninge og asylansøgere en introduktion til det danske samfund, når de ankommer til landet.

Inden de får asyl, får de undervisning over to moduler, som Dansk Flygtningehjælp og Udlændingestyrelsen står for, mens Røde Kors tager sig af dem, der får asyl.

- Alle asylansøgere gennemgår et introduktionskursus i den første tid i Danmark, og der har vi spørgsmål som ligestilling og seksualmoral på dagsordenen.

- Hvis de får asyl og bliver overført til kommunen, så tager vi det op en gang til. Kurset er på i alt 30 timer med forskellige moduler, siger hun til Ritzau.

37 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere