Khader: Konventioner bruges som hold kæft-bolsje

DF vil ignorere konventionshensyn ved forhandlinger om antiradikalisering. Også K kender til problemet

Naser Khader mener, at konventionshensyn af og til bruges til at lukke forslag. Foto: Jens Dresling
Naser Khader mener, at konventionshensyn af og til bruges til at lukke forslag. Foto: Jens Dresling

Når Folketinget efter påske skal diskutere, hvordan man bekæmper radikalisering, så bør hensynet til internationale konventioner parkeres uden for forhandlingslokalet, mener Dansk Folkeparti.

Partiet er træt af, at politiske forslag tidligt i processen bliver afvist med argumentet om, at det vil stride mod Danmarks internationale forpligtelser, forklarer formand Kristian Thulesen Dahl i et interview med Jyllands-Posten.

Og også De Konservative har oplevet at få forslag skudt ned med det argument, fortæller integrationsordfører Naser Khader.

- Ind imellem bruges konventionshensyn som et hold kæft-bolsje. Man fornemmer, at man ikke har gjort sig umage, siger Naser Khader.

Han henviser til det forslag om at forbyde burkaer, som De Konservative stillede i 2009. Det trak partiet tilbage, da Justitsministeriet vurderede, at det ville stride mod både grundloven og Den Europæiske Menneskeretskonvention.

Men siden indførte Frankrig et burkaforbud, og det viser efter Khaders mening, at der ikke var hold i konklusionen om, at det var i strid med de internationale forpligtelser.

Khader mener, at man kan komme langt med at bekæmpe radikalisering inden for de nuværende konventioner.

Derfor mener han, at det er en teoretisk problemstilling, om man skal ignorere dem under den politiske forhandlingsproces og så først bagefter se på, om det man er kommet frem til, kan lade sig gøre. Det er det, DF foreslår.

168 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere