Annonce:
Annonce:

Khader langer ud efter Hollande: Politisk korrekt pjat!

Den franske præsidents brug af den nedsættende term 'daesh' for IS er useriøs og politisk problematisk, mener Naser Khader

Naser Khader. (Foto: Niels Hougaard)
Naser Khader. (Foto: Niels Hougaard)
Annonce:
Følg Politik

Forhadt barn har mange navne.

Og bunken af synonymer for Islamisk Stat har efter de seneste attentater i Paris fået endnu et medlem udover IS, ISIL og ISIS.

Således benyttede den franske præsident François Hollande udtrykket 'Daesh', da han natten til lørdag omtalte de tragiske begivenheder i Paris, som hidtil har kostet 129 livet.

Daesh er et akronym - en ordforkortelse - for den arabiske stavemåde for Ilamisk Stat: 'al-Dawla al-Islamiya al-Iraq wa al-Sham'. Men 'Daesh' kan på arabisk have flere nedsættende betydninger. Alt efter udtaleform kan 'daesh' nemlig forstås som hhv. 'æsel' eller et udsagnsord, der dækker 'at trampe på eller knuse' eller sågar 'en selvretfærdig person der tvinger sine holdninger ned over andre'.

'Pjat'

Men det er helt forkert at bruge den nedsættende term om Islamisk Stat, mener de konservatives udenrigsordfører Naser Khader.

Annonce:

- Det er noget politisk korrekt pjat og noget vrøvl, når præsident Hollande benytter udtrykket 'daesh'. Vi skal kalde Islamisk Stat det, de kalder sig selv, siger Naser Khader til Ekstra Bladet.

DF og K sår tvivl om PET's terror-vurdering af flygtninge

DF-profil med hård melding: Klar til at bombe kvinder og børn

Den syrisk-fødte politiker mener, at den franske præsident afsporer debatten om et problem, der er integreret i moderne islam.

Præsident Francoise Hollande.
Præsident Francoise Hollande.
 

- Når Hollande bruger sådan et udtryk er det, fordi han har lyttet for meget til venstrefløjens postulater om, at Islamisk Stat ikke er muslimer. Det passer simpelthen ikke. Islamisk Stat er muslimsk; de handler på baggrund af voldelige passager i koranen. Og det er meget vigtigt ikke at ekskludere dem som muslimer, siger Naser Khader og tilføjer:

Annonce:

- Når du afviser IS som ikke-muslimer fratager du moderate muslimer ansvaret for den kamp, der skal kæmpes ideologisk og teologisk, så islam ikke overtages fuldstændigt af islamisme. Det fjerner simpelthen presset på islamiske intellektuelle og teologer, som vi næsten ikke hører noget til, når IS reduceres til ikke-muslimer. Så tages kampen ikke op.

- Men er det ikke helt okay, at den franske præsident latterliggøre en fjende, som han erklæret krig?

- Det er eksperter, der tolker det på den måde, at han gør det for at provokere. Hollandes intention er simpelthen at fratage dem deres muslimske identitet, mener jeg. At sige: I har ikke noget med islam at gøre. Og det er problematisk. Jeg synes da også, det er latterligt, at Saudi Arabien er opkaldt efter én familie. Men jeg kalder stadig landet for dets navn. Der er da heller ikke nogen, der har benægtet, at det var protestanter og katolikker, der deltog i striden i Nordirland.

- Det er eksperters tolkning, ja. Men er det ikke bare din tolkning, Naser Khader, når du nu langer ud efter Hollande, fordi du mener, han fratager Islamisk Stat deres muslimske identitet?

Annonce:

- Nej. Jeg er fuldstændig overbevist om, at hvis du spørger Hollande på et pressemøde, hvorfor han kalder dem 'Daesh', så vil han sige, at det handler om, at de ikke er muslimer.

Dansk imam ramt af shitstorm: Ville forhandle fred med IS

Feinschmecker-debat

Hos Dansk Folkeparti er udenrigsordfører Søren Espersen langt fra lige så optaget af Islamisk Stats 'kaldenavn', siger han til Ekstra Bladet.

- Den debat overlader jeg til feinschmekere. Jeg kalder dem det, flertallet bliver enige om, siger DF'eren til Ekstra Bladet.

Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvorvidt Islamisk Stat lader sig gå på af folk, der bruger 'Daesh', når de omtaler terror-gruppen, så har organisationen tidligere udsendt denne advarsel:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: